Lenkijoje rusui pateikti kaltinimai dėl L. Volkovo užpuolimo

2024 m. rugsėjo 20 d. 17:18
Lenkijoje rusui buvo pateikti kaltinimai dėl Rusijos opozicijos politiko Leonido Volkovo užpuolimo Lietuvoje, penktadienį pranešė prokurorai.
Daugiau nuotraukų (9)
„Praėjusią savaitę buvo pateikti kaltinimai Rusijos piliečiui, įtariamam (L. Volkovo) sumušimo organizavimu“, – pranešime nurodė prokuratūra.
Šis vyras pranešime įvardijamas tik kaip Anatolijus B. ir kartu pažymima, kad jis buvo sulaikytas rugsėjo 13 d. Lenkijoje. Jis kaltinamas prisidėjęs prie išpuolio, kurio motyvas buvo L. Volkovo „politinė veikla“, sakoma pranešime.
Ketvirtadienį velionio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno komandos leidinys „Sirena“, remdamasis Lenkijos nacionalinės prokuratūros atstovu, pranešė, kad Lenkijoje trims mėnesiams suimtas Anatolijus Blinovas, kuris figūruoja A. Navalno bendražygių atliktame tyrime dėl L. Volkovo užpuolimo.
Tyrėjų duomenimis, organizuojant užpuolimą būtent A. Blinovas nuolat bendravo su buvusiu „Jukos“ viceprezidentu Leonidu Nevzlinu.
A. Navalno bendražygiai iš Kovos su korupcija fondo (FBK) rugsėjo 12 d. paskelbė tyrimą, kad esą L. Nevzlinas užsakė pasikėsinimą į L. Volkovą.
A. Blinovas – advokatas, gynęs Rusijos žurnalistą Sergejų Dorenką, ir buvęs „Gazprom Media“ direktorių tarybos narys. Jis gyvena Lenkijoje. Būtent jam, anot tyrėjų, L. Nevzlinas davė nurodymą suorganizuoti L. Volkovo užpuolimą. FBK tyrime yra jų susirašinėjimo fragmentų. L. Nevzlinas teigia, kad jis nesusijęs su L. Volkovo užpuolimu.
L. Volkovas buvo užpultas šių metų kovo 12 d. Vilniuje, Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje. Jo užpuolimu įtariami Lenkijos piliečiai buvo sulaikyti balandžio pradžioje Varšuvoje.
LenkijaLeonidas Volkovaskaltinimai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.