Įtemptuose JAV prezidento rinkimuose iš anksto balsuoja pirmieji žmonės

2024 m. rugsėjo 20 d. 19:45
Penktadienį pirmieji žmonės eina iš anksto atiduoti balsą įtemptuose JAV prezidento rinkimuose prieš pagrindinę balsavimo dieną lapkričio 5-ąją.
Daugiau nuotraukų (3)
Trijose valstijose – Virdžinijoje, Minesotoje ir Pietų Dakotoje – startuoja išankstinis balsavimas, kuriuo anksčiau yra suabejojęs Respublikonų partijos kandidatas Donaldas Trumpas, kai ėmėsi melagingai tvirtinti, kad laimėjo 2020 m. vykusius rinkimus.
Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip dešimtys žmonių Arlingtono (Virdžinija) centre laukia išankstinio balsavimo punkte. Kai kurie iš jų vilkėjo „Harris-Walz“ marškinėlius, o priešais pastatą taip pat buvo keletas „Trump-Vance“ ženklų.
Daugumoje JAV valstijų leidžiama balsuoti asmeniškai arba paštu, siekiant sudaryti žmonėms sąlygas atiduoti balsą, jei jie negali to padaryti rinkimų dieną lapkričio 5-ąją.
Įtemptose lenktynėse dėl JAV prezidento posto bus svarbus kiekvienas balsas. D. Trumpas ir jo varžovė Demokratų partijos kandidatė Kamala Harris apklausose šiuo metu užima labai panašias pozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.