Lenkijoje suimtas A. Blinovas, kurį A. Navalno fondas laiko išpuolio prieš L. Volkovą organizatoriumi

2024 m. rugsėjo 19 d. 21:03
Lenkijoje trims mėnesiams suimtas Anatolijus Blinovas, kuris figūruoja Aleksejaus Navalno bendražygių atliktame tyrime dėl Rusijos opozicijos politiko Leonido Volkovo užpuolimo Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)
Tai pranešė A. Navalno komandos leidinys „Sirena“, remdamasis Lenkijos nacionalinės prokuratūros atstovu.
Tyrėjų duomenimis, organizuojant užpuolimą būtent A. Blinovas nuolat bendravo su buvusiu „Jukos“ viceprezidentu Leonidu Nevzlinu.
Kol kas nežinoma, pagal kokius konkrečius straipsnius kaltinamas A. Blinovas. Bylą tiria Kovos su organizuotu nusikalstamumu departamentas.
A. Navalno bendražygiai iš Kovos su korupcija fondo (FBK) rugsėjo 12 d. paskelbė tyrimą, kad esą L. Nevzlinas užsakė pasikėsinimą į L. Volkovą Vilniuje, taip pat prisidėjo prie išpuolių prieš FBK direktorių Ivaną Ždanovą Ženevoje ir ekonomisto Maksimo Mironovo žmoną Aleksandrą Petračkova Argentinoje.
A. Blinovas – advokatas, gynęs Rusijos žurnalistą Sergejų Dorenką, ir buvęs „Gazprom Media“ direktorių tarybos narys. Jis gyvena Lenkijoje. Būtent jam, anot tyrėjų, A. Nevzlinas davė nurodymą suorganizuoti L. Volkovo užpuolimą. FBK tyrime yra jų susirašinėjimo fragmentų.
A. Nevzlinas teigia, kad jis nesusijęs su L. Volkovo užpuolimu. Jis apkaltino A. Blinovą provokacija. A. Nevzlinas taip pat teigė kreipęsis į Lietuvos policiją dėl įtarimų prisidėjus prie išpuolio.
Rusijos opozicionierius L. Volkovas buvo užpultas šių metų kovo 12 d. apie 22 val. Vilniuje, Antakalnio seniūnijoje, Žuvėdrų gatvėje. Jo užpuolimu įtariami Lenkijos piliečiai buvo sulaikyti balandžio pradžioje Varšuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.