Ispanijos premjeras ir palestiniečių lyderis ragina deeskaluoti padėtį Artimuosiuose Rytuose

2024 m. rugsėjo 19 d. 16:13
Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas ketvirtadienį paragino deeskaluoti konfliktą Artimuosiuose Rytuose, kai tuo tarpu Libanas pranešė, kad užminuoti rankiniai prietaisai jau pražudė 37 žmones.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiandien Libane „eskalavimo rizika vėl pavojingai didėja“, spaudos konferencijoje su Ispanijoje viešinčiu palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu pareiškė P. Sanchezas. „Todėl vardan taikos ir vėl turime prašyti santūrumo, deeskalavimo ir taikaus šalių sambūvio“, – pridūrė jis.
P. Sanchezas su žurnalistais kalbėjo po daugiau nei valandą trukusių pokalbių su M. Abbasu.
Nei P. Sanchezas, nei M. Abbasas tiesiogiai nepaminėjo antradienį ir trečiadienį Libane įvykusių sprogimų.
Izraelis dar nekomentavo beprecedentės išpuolių serijos, per kurią prekybos centruose, gatvėse ir per laidotuves sprogo „Hezbollah“ operatyvininkų pranešimų gavikliai ir radijo ryšio stotelės.
Tačiau Libano ministras pirmininkas Najibas Mikatis ketvirtadienį paragino Jungtines Tautas įsikišti į, pasak jo, Izraelio vykdomą „technologijų karą“.
Libano sveikatos apsaugos ministras Firassas Abiadas ketvirtadienį informavo, kad per pastarąsias dvi dienas per sprogimus žuvo 37 žmonės, o dar daugiau nei 3 500 buvo sužeisti.
P. Sanchezas atkreipė dėmesį, kad tai yra pirmasis M. Abbaso vizitas Ispanijoje nuo tada, kai Madridas gegužės 28 d. priėmė sprendimą pripažinti Palestinos valstybę.
IspanijaPalestinaPedro Sanchezas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.