Latvijos sieną iš Baltarusijos kirtęs „neatpažintas skraidantis objektas“ buvo pulkas paukščių (2)

2024 m. rugsėjo 17 d. 14:41
Lrytas.lt
​Antradienio rytą apie 9 val. netoli Latvijos sienos karinės oro pajėgos užfiksavo neatpažintą skraidantį objektą, kuris artėjo prie Latvijos ir Baltarusijos sienos ir kirto ją Krāslavos rajono teritorijoje, naujienų agentūrą LETA informavo Latvijos gynybos ministerijos spaudos departamentas.
Daugiau nuotraukų (1)
Kiek vėliau naujienų agentūra LETA pranešė, kad neatpažintas objektas, dėl kurio į orą pakilo NATO naikintuvai, buvo paukščių pulkas.
Anksčiau buvo pranešta, kad Lielvardės karinėje bazėje esančios NATO oro erdvės patruliavimo misijos naikintuvai buvo pakelti atlikti vietovės apžiūrą. Jokių įtartinų objektų Latvijos oro erdvėje neaptikta. NATO oro erdvės patruliavimo orlaiviai grįžo į savo dislokacijos vietą.
Apie incidentą informuoti Latgalos planavimo regiono savivaldybių vadovai.
Jau pranešta, kad Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos dar labiau sustiprino savo oro gynybos pajėgumus rytiniame pasienyje, pasiųsdamos į pasienį papildomus dalinius. Latvija ir toliau užtikrina Europos Sąjungos ir NATO išorės sienų apsaugą.
Kaip pranešama, rugsėjo 7 d. Gaigalavos savivaldybėje, Rėzeknės rajone, sudužo rusiškas „Shahed“ tipo dronas. Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos stebėjo situaciją, tačiau nebuvo priimtas joks sprendimas nei numušti droną, nei pakelti į orą Latvijoje budinčius NATO naikintuvus, o tai susilaukė dalies visuomenės kritikos. Nukritus dronui, nesprogę sprogmenys buvo deaktyvuoti.
Po šio incidento Latvijos gynybos ministerija pradėjo konsultacijas su sąjungininkėmis, kurios neseniai patyrė panašių incidentų. Taip pat inicijuojamos platesnės konsultacijos su NATO sąjungininkais, kad būtų ieškoma bendrų sprendimų. Latvijos gynybos ministerija taip pat pradėjo atsakingų asmenų elgesio incidento metu tyrimą.
Parengta pagal LETA inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.