Po pasikėsinimo į D. Trumpą – audrą sukėlęs E. Musko pareiškimas: suskubo trinti prieštaringą įrašą (3)

2024 m. rugsėjo 16 d. 20:53
Lrytas.lt
JAV milijardierius, turtingiausiu pasaulio žmogumi laikomas Elonas Muskas ištrynė tai, kas, jo teigimu, buvo „pokštas“ apie tai, kad „niekas nebando nužudyti“ prezidento Joe Bideno ar viceprezidentės Kamalos Harris po sekmadienį įvykusio antrojo pasikėsinimo į Donaldo Trumpo gyvybę.
Daugiau nuotraukų (19)
„Tesla“, „SpaceX“ ir „X“ vadovas, kurio bendrovės turi milijonus dolerių kainuojančių vyriausybinių sutarčių, pašalino savo įrašą socialiniame tinkle „X“ po aršios reakcijos į jo komentarus.
Sekmadienio popietę slaptosios tarnybos agentai apšaudė įtariamą šaulį, kuris tykojo krūmuose su AK-47 tipo šautuvu už D. Trumpo golfo kurorto Floridoje tvoros.
Įtariamasis, vėliau įvardytas kaip Ryanas Routhas, kaip teigiama, pabėgo iš įvykio vietos, kol buvo susektas ir sulaikytas. D. Trumpas per incidentą nenukentėjo.
E. Muskas viešai pasvarstė apie pasikėsinimą nužudyti „X“ pranešime, atsakydamas į vieno vartotojo klausimą: „Kodėl jie nori nužudyti Donaldą Trumpą?“.
„Ir niekas net nebando nužudyti Bideno / Kamalos“, – atsakė E. Muskas, pridėdamas susimąsčiusio veido paveiksliuką.
E. Muskas iš karto sulaukė kritikos, o „X“ naudotojai išpeikė jo komentarą kaip „neatsakingą“ ir „pavojingą“.
„Aš dar kartą apsvarsčiau šį įrašą. Š*** audra darosi nebevaldoma. Turime susivienyti“, – sakė vienas asmuo.
Iš pradžių atsisakęs atsitraukti, E. Muskas bandė aiškintis: „Niekas net nebandė to daryti, tai yra tai, ką noriu pasakyti, ir niekas to nedarys.“
Kai kurie po šio komentaro ragino atimti iš E. Musko vyriausybines sutartis ir kad jį aplankytų slaptosios tarnybos.
Į tai sureagavo buvusi 2016 m. D. Trumpo rinkimų kampanijos patarėja A. J. Delago, kuri save apibūdina kaip „dabar išdidžiai nusiteikusią prieš D. Trumpą“: „Jei jūs arba aš tai pasakytume, FTB jau rytoj pasibelstų į mūsų duris ir išsivežtų mus apklausai.“
„Iš E. Musko reikia atimti valstybinius kontraktus ir nacionalizuoti jo įmones“, – rašė kitas naudotojas.
Buvusi federalinė prokurorė Elizabeth de la Vega sakė: „Kaip buvusi federalinė prokurorė galiu pasakyti, kad dėl tokio Elono Musko pareiškimo, koks yra pateiktas toliau, nedelsiant turi apsilankyti JAV slaptosios tarnybos. Toks yra protokolas kiekvienoje panašioje situacijoje.“
Buvęs respublikonų atstovas Adamas Kinzingeris, Demokratų nacionaliniame suvažiavime parėmęs K. Harris kandidatūrą į prezidento postą, pasakė: „Tai yra labai svarbu: Drauguži, aš čia nejuokauju, kreipkis pagalbos. Tai nesuvaldomas ir pavojingas dalykas.“
Jis pridūrė: „Ar kas nors, kas jį mėgsta, gali surengti intervenciją... Aš rimtai sakau, kad tai vyksta ne pagal planą.“
Mičigano valstijos sekretorė Jocelyn Benson sakė: „Net ir Elonas Muskas – niekas neturėtų bandyti ką nors nužudyti.“
Vėliau E. Muskas pašalino įrašą ir bandė atsikirsti, tvirtindamas, kad tai buvo „pokštas“, o žmonės nesuprato „konteksto“ ar „pateikimo“. Jis neatsiprašė.
„Na, viena pamoka, kurią išmokau, yra ta, kad vien tai, jog kažką pasakysiu grupei žmonių ir jie pasijuoks, nereiškia, kad tai bus taip pat juokinga „X“ įraše, – rašė E. Muskas. – Pasirodo, kad anekdotai yra daug mažiau juokingi, jei žmonės nežino konteksto, o pranešimas yra paprastas tekstas.“
E. Musko įrašas pasirodė praėjus vos kelioms dienoms po to, kai jis buvo sukritikuotas už „baisius“ ir „nerimą keliančius“ komentarus apie Taylor Swift savo socialinės žiniasklaidos platformoje.
Praėjus kelioms valandoms po to, kai T. Swift paskelbė remianti K. Harris JAV prezidento rinkimuose, E. Muskas atsakė popmuzikos megažvaigždei, sakydamas, kad „padovanotų“ jai kūdikį – tai atrodė kaip užuomina į ankstesnius D. Trumpo kandidato į prezidentus J. D. Vance'o komentarus apie „besilaukiančią katytę“.
„Elono atsakas šįvakar sakant Taylor Swift, kad jis ją apvaisins, yra aiškiausias keistuolio ir iškrypėlio elgesys“, – sakė vienas asmuo socialiniame tinkle „X“.
Parengta pagal „The Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.