Vokietijos kancleris atvyko į Uzbekistaną

2024 m. rugsėjo 15 d. 17:10
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sekmadienį atvyko į Uzbekistaną, kur pradėjo tris dienas truksiantį turą po Centrinės Azijos valstybes. Susitikimų metu bus aptariami migracijos, naftos tiekimo ir įtampos su Rusija klausimai, informuoja dpa.
Daugiau nuotraukų (1)
Kanclerio lėktuvas Samarkande nusileido sekmadienio popietę. O. Scholzas pasirašys keletą susitarimų su Uzbekistano prezidentu Šavkatu Mirzijojevu, įskaitant dėl palengvintos kvalifikuotų uzbekų darbuotojų migracijos į Vokietiją ir uzbekų repatriacijos, kuriems privalu palikti Vokietiją.
Po to kancleris vyks į Kazachstaną, didžiausią ir ekonomiškai stipriausią regiono valstybę, kurioje lankysis pirmadienį ir antradienį.
Ten jis dalyvaus Kazachstano, Uzbekistano, Kirgizstano, Turkmenistano ir Tadžikistano viršūnių susitikime. Šioms valstybėms didelę įtaką daro Rusija ir Kinija.
O. Scholzas siekia glaudesnių santykių tarp Vokietijos ir Centrinės Azijos valstybių. Berlynas pernai su jomis susitarė dėl strateginės partnerystės ekonomikos, energetikos, klimato ir gamtosaugos srityse.
Kazachstane bus tariamasi dėl naftos ir dujų tiekimo Vokietijai bei sankcijų Rusijai. Kazachstanui priekaištaujama dėl to, kad šis sudaro sąlygas apeiti Rusijai taikomus prekybos apribojimus.
Vokietija siekia diversifikuoti savo santykius regione po to, kai Rusija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą 2022 m. vasarį. Iki tol Berlynas itin koncentravosi į ekonominius ryšius su Rusija ir Kinija.
Olafas ScholzasVokietijaUzbekistanas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.