Šalia D. Trumpo vėl aidėjo šūviai: FTB mano, kad pasikėsinta į jo gyvybę (3)

2024 m. rugsėjo 15 d. 22:02
Lrytas.lt
Dar papildyta
Donaldo Trumpo kampanija sekmadienį pareiškė, kad buvęs JAV prezidentas yra saugus po to, kai šalia jo nuaidėjo šūviai. JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) pareiškė, kad D. Trumpas, atrodo, patyrė „pasikėsinimą nužudyti“.
Daugiau nuotraukų (10)
„Prezidentas D. Trumpas yra saugus po šūvių šalia jo. Daugiau informacijos šiuo metu nėra“, – sakoma pirminiame D. Trumpo kampanijos atstovo spaudai Steveno Cheungo pareiškime.
Vėlai vakare savo socialinėje paskyroje „Truth Social“ D. Trumpas dėkojo slaptosioms tarnyboms ir kitoms teisėsaugos institucijoms už „neįtikėtiną darbą“ užtikrinant jo saugumą, rašo „The Guardian“.
Pareiškęs, kad tai buvo „įdomi diena“, D. Trumpas toliau gyrė teisėsaugos pareigūnus: „ATLIKTAS DARBAS BUVO ABSOLIUČIAI PUIKUS. AŠ LABAI DIDŽIUOJUOSI, KAD ESU AMERIKIETIS!“
Incidento metu buvęs JAV prezidentas žaidė golfą „Trump International Golf Club“ Vest Palm Byče, Floridoje. Pasak su situacija susipažinusio šaltinio, aikštynas buvo nedelsiant uždarytas.
Slaptoji tarnyba socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad kartu su Palm Bičo apygardos šerifo biuru tiria incidentą, susijusį su D. Trumpu. Slaptoji tarnyba teigė, kad incidentas įvyko prieš pat 14 val. vietos laiku.
Su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis „NBC News“ sakė, kad D. Trumpas iš karto buvo skubiai nugabentas į saugos tarnybą ir yra saugus.
 
Aukšto rango teisėsaugos pareigūnas, informuotas apie incidentą, „NBC News“ sakė, kad D. Trumpas buvo golfo aikštyne, kai netoliese pasigirdo, kaip manoma, šaudymo garsas.
Atsargumo sumetimais Slaptoji tarnyba perkėlė jį į saugią vietą. Vietos policija aiškinasi, dėl kokios priežasties pasigirdo garsas, kuris galėjo būti šaudymas.
Sulaikyti įtariamąjį padėjo liudininkas
Vest Palm Bičo apygardos šerifas Ricas Bradshaw informavo, kad Slaptosios tarnybos agentas pastebėjo pro tvorą kyšantį šautuvo vamzdį ir paleido šūvius į įtariamąjį.
Pasak šerifo, liudininkas matė, kaip įtariamasis išbėgo iš krūmų ir nufotografavo jo automobilį. Tai padėjo pareigūnams sulaikyti įtariamąjį.
„Liudininkas atėjo pas mus ir pasakė: „Ei, mačiau, kaip vaikinas išbėgo iš krūmų ir įšoko į juodą „Nissan“. Nufotografavau transporto priemonę ir automobilio numerius“. Tai buvo puiku“, – šerifą citavo CNN.
Valdžios institucijoms pavyko nustatyti transporto priemonę ir įspėti Martino apygardos šerifo biurą, kuris sulaikė įtariamąjį. Tuomet liudininkas galėjo atpažinti vyrą.
Liudininkas: akimirksniu „atskriejo“ per 20 policijos automobilių
Vienas liudininkas pareiškė matęs „20 ar daugiau policijos automobilių, atskriejųsių iš aplinkinių gatvių“, pasakodamas apie skubų pareigūnų reagavimą prie D. Trumpo golfo aikštyno Floridoje.
„Iš to, ką mačiau, penki juodi nežymėti visureigiai užblokavo pilką „Mercedes'ą“ prie golfo aikštyno“, – naujienų agentūrai AP pasakojo Maxas Egusquiza iš Palm Bičo.
„Iš aplinkinių gatvių „atskriejo“ apie 20 ar daugiau policijos automobilių“, – pasakojo jis.
Sulaikytas vienas asmuo
Vienas asmuo apklausiamas dėl šūvių, kurie buvo girdimi netoli „Trump International Golf Course“ golfo aikštyno Floridoje, praneša naujienų kanalas NBC, remdamasis trimis aukšto rango teisėsaugos pareigūnais.
Įtariamasis buvo ginkluotas AK-47 tipo automatu
Pranešama, kad įtariamasis buvo pasislėpęs tarp medžių, ginkluotas automatu AK-47.
Keli teisėsaugos pareigūnai transliuotojui „CBS News“ sakė, kad D. Trumpo Slaptosios tarnybos priedangos komandos narys pastebėjo ginkluotą įtariamąjį, buvusį dviem duobutėmis į priekį nuo tos vietos, kur buvęs prezidentas žaidė golfą.
Skelbiama, kad įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos po to, kai Slaptosios tarnybos agentas jo pusėn paleido kelis šūvius, o įtariamasis įšoko į automobilį.
„CBS News“ praneša, kad Martino apygardoje buvo sustabdytas automobilis su tuo pačiu valstybiniu numeriu ir vienas asmuo buvo sulaikytas.
Teisėsaugos pareigūnai teigia, kad įvykio vietoje prie golfo aikštyno rastas AK-47 stiliaus ginklas, optinis taikiklis, dvi kuprinės ir „GoPro“ kamera.
D. Trumpas – „geros nuotaikos“
JAV senatorius respublikonas Lindsey Grahamas iš Pietų Karolinos valstijos socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad, kad po incidento kalbėjosi su D. Trumpu.
Jis nepasidalijo jokia informacija apie D. Trumpo būklę, tačiau pridūrė:
„Jis yra vienas stipriausių žmonių, kokius kada nors esu pažinojęs. Jis yra geros nuotaikos ir kaip niekada pasiryžęs gelbėti mūsų šalį.“
D. Trumpas savo pirmajame pranešime po šauydmo: „Niekada nepasiduosiu“
D. Trumpas savo pirmajame įraše po to, kai jam žaidžiant golfą „Trump International“ golfo aikštyne Floridoje nuaidėjo šūviai, pareiškė, kad „niekada nepasiduos“.
„Netoli manęs aidėjo šūviai, bet kol nepradėjo sklisti nevaldomi gandai, norėjau, kad pirmiausia išgirstumėte: aš esu saugus ir sveikas! Niekas manęs nesustabdys. Niekada nepasiduosiu! Visada jus mylėsiu už tai, kad mane palaikote“, – rašė jis lėšų rinkimo laiške.
„Vienybė. Taika. Padarykime Ameriką vėl didžią (angl. „Make America Great Again“)“, – pridūrė jis.
Baltiesiems rūmams palengvėjo sužinojus, kad D. Trumpui viskas gerai
Baltieji rūmai pareiškė, kad jiems „palengvėjo žinant“, jog D. Trumpas yra saugus po to, kai netoli jo golfo aikštyno Floridoje pasigirdo šūviai.
„Prezidentas ir viceprezidentė buvo informuoti apie saugumo incidentą „Trump International“ golfo aikštyne, kur buvęs prezidentas D. Trumpas žaidė golfą“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.
„Jiems palengvėjo žinant, kad jis yra saugus. Jiems bus reguliariai teikiama naujausia informacija iš jų komandos“, – priduriama jame.
Sureagavo K. Harris
Demokratų kandidatė į JAV prezidentus Kamala Harris pareiškė, kad yra informuota apie incidentą ir džiaugiasi, jog jos varžovas D. Trumpas yra saugus.
„Smurtui Amerikoje nėra vietos“, – sakė K. Harris.
Po pasikėsinimo į D. Trumpą praėjo vos du mėnesiai
Primename, kad D. Trumpas per plauką liko gyvas, kai liepos 13 d. į jį pasikėsinta rinkimų kampanijos mitinge Batleryje Pensilvanijos valstijoje.
Tądien kulka jam nesunkiai sužalojo ausį. 20-metis šaulys nušovė vieną renginio žiūrovą ir dar du sužeidė. Po to užpuolikas buvo likviduotas snaiperių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.