Šiaurės Korėjos lyderis vedė derybas su Rusijos saugumo tarybos vadovu

2024 m. rugsėjo 14 d. 11:23
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas vedė derybas su Rusijos saugumo tarybos vadovu Sergejumi Šoigu, kuris lankosi su vizitu šioje branduolinį ginklą turinčioje šalyje. Tai šeštadienį pranešė Pchenjano valstybinė žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (1)
Šoigu kelionė surengta Maskvai ieškant amunicijos, kuri jai leistų tęsti jau daugiau nei 30 mėnesių trunkantį karą Ukrainoje, o Vakarams kaltinant Pchenjaną ginklų siuntimu Rusijai.
Prezidentas Vladimiras Putinas birželį lankėsi Šiaurės Korėjoje ir pasirašė dvišalę gynybos sutartį su šia uždara valstybe.
„Buvo išsamiai pasikeista nuomonėmis, kaip plėsti nuoseklų strateginį dviejų šalių dialogą ir aktyvinti jų bendradarbiavimą ginant abipusius saugumo interesus, taip pat buvo aptarta padėtis regione ir visame pasaulyje“, – informavo apie susitikimą Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida.
Kim Jong-unas „patvirtino, kad KLDR vyriausybė toliau plėtos sąveiką ir bendradarbiavimą“ su Rusija, remdamasi birželį pasirašyta sutartimi, pridūrė ji, vartodama oficialų šalies pavadinimą.
Rusijos saugumo taryba savo tinklalapyje taip pat pažymėjo, kad Šoigu susitikimas su Kim Jong-unu „svariu indėliu prisidės prie gynybos sutarties įgyvendinimo“.
Šoigu tapo Rusijos saugumo tarybos vadovu, kai gegužės mėnesį pasitraukė iš gynybos ministro pareigų.
Ekspertai jau seniai tvirtina, kad Rusija naudoje Šiaurės Korėjos raketas Ukrainoje.
Maskva palaiko istorinius ryšius su Pchenjanu nuo to laiko, kai Sovietų Sąjunga padėjo įkurti Šiaurės Korėją, tačiau santykiai ypač suaktyvėjo, kai Rusija 2022 metų vasarį užpuolė Ukrainą.
RusijaŠiaurės KorėjaKim Jong Un
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.