K. Starmeris atvyko į JAV derybų su J. Bidenu dėl karo veiksmų Ukrainoje ir Gazos Ruože

2024 m. rugsėjo 13 d. 08:14
Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Keiras Starmeris atvyko į JAV derybų su šios šalies prezidentu Joe Bidenu dėl karo veiksmų Ukrainoje ir Gazos Ruože.
Daugiau nuotraukų (1)
K. Starmeris penktadienį turėtų susitikti su J. Bidenu Baltuosiuose rūmuose. Prieš jųdviejų susitikimą nuskambėjo Ukrainos prašymai panaikinti apribojimus naudoti Vakarų ginkluotę prieš taikinius Rusijoje.
K. Starmerio vizitas Vašingtone rengiamas likus vos dviem mėnesiams iki Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų ir po to, kai britų užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy kartu su JAV valstybės sekretoriumi Antony‘iu Blinkenu nuvyko į Kyjivą.
D. Lammy ir A. Blinkenas paskelbė apie papildomą finansinę paramą Ukrainai, įskaitant 600 mln. svarų sterlingų dydžio JK paketą ir 717 mln. dolerių JAV pagalbą.
Tai antroji K. Starmerio kelionė į JAV, kai jis eina premjero pareigas. Vizito metu jis taip pat turėtų aptarti konfliktą Artimuosiuose Rytuose ir potencialią pažangą, kuri gali būti padaryta siekiant išlaisvinti įkaitus ir susitarti dėl paliaubų.
Pirmasis dvišalis susitikimas Baltuosiuose rūmuose buvo surengtas tuo metu, kai K. Starmeris dalyvavo NATO viršūnių susitikime. Šis renginys įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Leiboristų partija laimėjo rinkimus.
Abu lyderiai taip pat turėtų aptarti glaudesnį bendradarbiavimą siekiant apsaugoti tiekimo grandines, didinti atsparumą klimato kaitai ir remti laisvą bei atvirą Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.