Libanas teigia, kad per Izraelio ataką žuvo trys avarinių tarnybų darbuotojai

2024 m. rugsėjo 7 d. 21:33
Libano sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šeštadienį per Izraelio ataką prieš civilinės gynybos komandą, gesinusią gaisrus Pietų Libane, žuvo trys avarinių tarnybų darbuotojai, o dar du buvo sužeisti.
Daugiau nuotraukų (1)
Ministerijos pareiškime sakoma, kad Libano civilinės gynybos komanda Frouno kaime gesino gaisrus, kuriuos sukėlė neseniai surengti Izraelio smūgiai, ir priduriama, kad ministerija smerkia šią ataką.
Nuo tada, kai palestiniečių smogikų grupuotė „Hamas“ spalio 7 d. užpuolė Izraelį ir prasidėjo karas Gazos Ruože, jos sąjungininkas Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“ kone kasdien apsikeičia ugnimi su Izraelio kariuomene.
Nuo spalio smurtas Libane pareikalavo mažiausiai 614 gyvybių – nors tai daugiausia smogikai, į šį skaičių taip pat įtraukti bent 138 civiliai, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, institucijos yra pranešusios apie mažiausiai 24 karių ir 26 civilių žūtį.
Šeštadienį „Hezbollah“ paskelbė apie atakų seriją prieš Izraelio karius ir pozicijas netoli sienos, be kita ko, panaudojant raketas „Katiuša“. Kai kurios jų esą buvo atsakas į „priešo Izraelio atakas“ Libano pietuose.
Izraelio kariuomenė pranešė identifikavusi iš Libano atskriejančius „sviedinius“ ir kai kuriuos iš jų perėmusi. Kariškiai pareiškė smogę į „Hezbollah“ karinę infrastruktūrą ir paleidimo įrenginį“ Pietų Libane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.