Italijoje nuskendusios superjachtos tyrime – kraupi detalė: atskleidė, kaip mirė laivo skendimą išgyvenę keleiviai (4)

2024 m. rugsėjo 7 d. 10:37
Lrytas.lt
Atlikus keturių superjachtos „Bayesian“ tragedijos aukų skrodimą paaiškėjo naujos detalės – keleiviai išgyveno pradinį laivo skendimą, tačiau vėliau mirė laivo viduje.
Daugiau nuotraukų (13)
Rugpjūčio 19 d. 14 mln. svarų sterlingų vertės laivą užklupo audra prie šiaurinės Sicilijos pakrantės, jis apvirto ir vos per kelias minutes nugrimzdo į jūros dugną.
Buvo atliktos Jonathano Bloomerio, jo žmonos Judy, Chriso Morvillo ir jo žmonos Nedos – keturių iš septynių žmonių, žuvusių nuskendus jachtai, – autopsijos.
Taip pat žuvo britų milijardierius Mike'as Lynchas ir jo dukra Hannah bei jachtos virėjas Recaldo Thomas, kurių skrodimai bus atliekami rytoj.
Kaip pranešė Italijos laikraštis „La Repubblica“, skrodimo ataskaitose teigiama, kad abi poros mirė po deniu esančiame oro burbule – jiems pritrūko deguonies.
Ankstesniuose pranešimuose buvo teigiama, kad Chrisas ir Neda, kurių skrodimai buvo atlikti pirmiausia, mirė nuskendę.
Narai rado penkis dingusius keleivius vienoje kajutėje kairėje jachtos pusėje, kuri nusileido dešiniuoju šonu ant jūros dugno. Šiuo metu vyksta teisminis jachtos tragedijos tyrimas.
Tiria žmogžudystę
Iš 22 laive buvusių žmonių 15 išgyveno, 11, įskaitant Mike'o Lyncho žmoną, išsigelbėjo ant pripučiamo gelbėjimosi plausto.
Dėl netyčinės žmogžudystės tiriamas 51 metų laivo „Bayesian“ kapitonas Jamesas Cutfieldas.
Italijos valdžios institucijos tiria Kiwio Cutfieldo ir dar dviejų jo įgulos narių kaltę dėl laivo nuskendimo ir netyčinių nužudymų.
Prokurorai pagal tuos pačius kaltinimus taip pat tiria laivo inžinieriaus Timo Parkerio-Eatono ir 22 metų jūreivio Matthew Griffitho veiksmus.
Tyrimas nereiškia, kad kuris nors iš vyrų yra kaltas ir kad jiems bus pateikti oficialūs kaltinimai.
Šeštadienį Termini Imerese teismo rūmuose surengtoje spaudos konferencijoje vyriausiasis prokuroras Ambrogio Cartosio sakė, kad vykstant tragedijai vyrai galėjo užsiimti „elgesiu kuris nebuvo visiškai tvarkingas, atsižvelgiant į visų turėtą atsakomybę“.
Jo komanda ištirs, ar liukai jachtoje buvo palikti atviri, kas būtų leidę vandeniui patekti į laivo vidų. Jie taip pat aiškinsis, ar įgula prieš pabėgdama įjungė pavojaus signalą.
A. Cartosio pažadėjo „išsiaiškinti, kiek jie žinojo ir kiek visi keleiviai buvo įspėti“.
„Iš tikrųjų gali kilti klausimas dėl nužudymo. Tačiau tai yra tyrimo pradžia, negalime nieko atmesti... Nustatysime kiekvieno elemento (įgulos – red. past.) atsakomybę“, – aiškino jis.
„Man asmeniškai atrodo tikėtina, kad buvo padaryti nusikaltimai – kad tai gali būti nužudymo atvejis“, – pridūrė jis.
Išgyvenusieji po katastrofos, įskaitant 57 metų M. Lyncho žmoną Angelą Bacares, praėjusį sekmadienį privačiu lėktuvu išvyko iš Sicilijos.
Parengta pagal „The Sun“ inf.
jachtaItalijaSicilija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.