Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra: per Izraelio smūgį mokyklai žuvo trys žmonės

2024 m. rugsėjo 7 d. 19:03
Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad šeštadienį per Izraelio antskrydį, nukreiptą į mokyklą, virtusią prieglauda perkeltiems palestiniečiams, žuvo mažiausiai trys žmonės, o kariuomenė savo ruožtu tvirtino, jog smogė „Hamas“ valdymo centrui.
Daugiau nuotraukų (1)
Civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas naujienų agentūrai AFP kalbėjo apie „tris kankinius ir daugiau nei 20 sužeistų žmonių“. Pasak jo, Izraelio karo lėktuvas paleido dvi raketas į Amr Ibn al-Aaso mokyklos, kuri yra įsikūrusi Gazos mieste ir kurioje glaudėsi pabėgėliai, patalpas.
Izraelio kariuomenė pareiškė sudavusi „precizišką smūgį“, nukreiptą į „teroristus, veikusius „Hamas“ valdymo ir kontrolės centre (...) esančiame komplekse, kuris anksčiau veikė kaip Amr Ibn al-Aaso mokykla“.
Pastaraisiais mėnesiais Izraelio pajėgos smogė kelioms mokykloms, kuriose glaudėsi perkelti palestiniečiai, sakydamos, kad taikinyje buvo „Hamas“ smogikai. Po to, kai prasidėjo karas, daugelis Gazos Ruože esančių mokyklų virto perkeltųjų asmenų prieglaudomis.
Karą sukėlė spalio 7 d. įvykęs beprecedentis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį, per kurį žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai, rodo oficialūs Izraelio duomenys.
Izraelis inicijavo atsakomąją karinę kampaniją, kurios metu Gazos Ruože, anot šios „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol žuvo mažiausiai 40 939 žmonės. JT žmogaus teisių biuras teigia, kad dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.