Maskvos sąjungininkas Europoje atmetė V. Putino kvietimą (1)

2024 m. rugsėjo 6 d. 13:35
Lrytas.lt
Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pareiškė, kad negalės priimti Rusijos prezidento Vladimiro Putino kvietimo dalyvauti kitą mėnesį Rusijoje vyksiančiame BRICS aukščiausiojo lygio susitikime, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (1)
„Tuo metu turėsime svarbių svečių iš užsienio“, – A. Vučičiaus žodžius citavo Laisvosios Europos radijo / Laisvės radijo Balkanų tarnyba.
Spalio 22–24 d. Tatarstano sostinėje Kazanėje vyks aukšto lygio BRICS susitikimas.
2009 m. Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Rusijos įkurta BRICS grupė siekia suburti svarbiausias besiformuojančios rinkos ekonomikos šalis ir tapti politine ir ekonomine atsvara turtingesnėms Vakarų valstybėms. Šių metų pradžioje ši šalių grupė išsiplėtė ir į ją įtraukti Egiptas, Etiopija, Iranas ir Jungtiniai Arabų Emyratai.
Trečiadienį V. Putinas sakė, kad tikisi, jog A. Vučičius priims jo kvietimą, kurį A. Vučičius patvirtino gavęs „prieš 10–12 dienų“. Serbijos vadovas sakė, kad svarstys galimybę dalyvauti BRICS aukščiausiojo lygio susitikime.
Anksčiau ketvirtadienį Europos Sąjunga įspėjo Serbiją, kad tvirtų ryšių su Rusija palaikymas „nesuderinamas“ su jos siekiu įstoti į ES po to, kai Serbijos premjero pavaduotojas Aleksandaras Vulinas, susitikęs su V. Putinu Vladivostoke vykusiame Rytų ekonomikos forume, pavadino Belgradą „Rusijos sąjungininku“.
Serbija istoriškai palaiko glaudžius ryšius su Maskva ir yra labai priklausoma nuo rusiškų dujų. Nors Jungtinėse Tautose pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą, Belgradas atsisakė įvesti sankcijas Kremliui.
Parengta pagal „The Moscow Times“ inf.
Vladimiras PutinasRusijaSerbija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.