Amerikietė automobilyje paliko 8 metų berniuką su ginklu: viskas baigėsi tragedija (1)

2024 m. rugsėjo 6 d. 18:12
Lrytas.lt
Aštuonerių metų berniukas mirė netyčia nusišovęs automobilyje paliktu užtaisytu pistoletu, kol jo mama apsipirkinėjo, rašo „Sky News“.
Daugiau nuotraukų (1)
Berniukas pirmadienį buvo vienas automobilyje Lehio mieste, Jutos valstijoje. Teigiama, kad jis po sėdyne rado užtaisytą ginklą ir netyčia šovė sau į galvą, vietos žiniasklaidai pranešė Lehio miesto policijos departamentas.
Vėliau, antradienio rytą, jis mirė ligoninėje. Panašu, kad šaudymas buvo „netyčinis ir padarytas sau pačiam“, sakoma policijos pareiškime.
Jie pridūrė, kad motinai nepareikšti jokie kaltinimai, tačiau šaudymas vis dar tiriamas.
Pasak KSL-TV, tai įvyko prie „Maverik“ parduotuvės, netoli Padėkos kelio.
„Jis nusišovė“
Netoli buvęs Dougas Shieldsas pylėsi degalus į savo automobilį, kai išgirdo šūvį ir moters riksmą.
Jis pasakojo televizijai KSL-TV, kad nuėjo prie automobilio, kuriame nutiko nelaimė, ir išgirdo, kaip berniuko mama pasakė, kad berniukas rado ginklą po sėdyne.
„Ji teigė: Jis nusišovė, jis nusišovė, jis nusišovė“, – sakė D. Shieldsas.
„Iš pradžių pagalvojau, kad tai savižudybė, o ji pasakė: „Aš pagalvojau, kad tai savižudybė: Jis rado pistoletą po mano sėdyne ir nuspaudė gaiduką.“ Matyt, tai buvo nelaimingas atsitikimas. Tai buvo visiškas nelaimingas atsitikimas“, – pridūrė D. Shieldsas.
Pirmadienio šaudynės įvyko praėjus mažiau nei dviem savaitėms po to, kai panašiomis aplinkybėmis savo šeimos namuose Santaquine žuvo penkiametis berniukas, taip pat Jutoje.
Pasak Giffordso teisės centro, skirto smurto prieš ginklus prevencijai, Juta neturi jokių įstatymų, kurie padėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn tuos, kurie neužtikrina be priežiūros palikto šaunamojo ginklo.
Šioje valstijoje taip pat nėra įstatymų, reikalaujančių, kad be priežiūros palikti šaunamieji ginklai būtų laikomi tam tikrais būdais.
Parengta pagal „Sky News“ inf.
JAVJutos valstijaberniukas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.