Izraelio opozicijos lyderis sako, kad susitarimas su „Hamas“ atitinka Izraelio interesus

2024 m. rugsėjo 4 d. 15:19
Izraelio opozicijos lyderis Yairas Lapidas trečiadienį paragino sudaryti susitarimą su „Hamas“, kad būtų galima nutraukti Gazos Ruože vykstantį karą ir išlaisvinti įkaitus, kuriuos vis dar laiko ši palestiniečių smogikų grupuotė.
Daugiau nuotraukų (1)
„Karo užbaigimas atitinka Izraelio interesus“, – platformoje „X“ hebrajų kalba pareiškė Y. Lapidas.
Tuo pat metu jis pakartojo savo raginimą imtis pokyčių Izraelio politinėje vadovybėje. „Karas tęsis tol, kol egzistuos ši vyriausybė“, – tvirtino jis. Vyriausybė nenori taikos, pridūrė buvęs ministras pirmininkas, centro partijos „Yesh Atid“ vadovas.
Nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras iš kraštutinių dešiniųjų partijos „Otzma Yehudit“ kiek anksčiau pareiškė, kad stengiasi padėti tašką dabartinėse netiesioginėse derybose su „Hamas“ dėl paliaubų Gazos Ruože. Izraelis neturėtų derėtis su žudikais, teigė I. Ben-Gviras.
Savaitgalį Izraelio gynybos pajėgos (IDF) paskelbė apie rastus šešių įkaitų kūnus. Tai Izraelyje sukėlė sielvarto ir pykčio bangą. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, įkaitai buvo nušauti iš arti maždaug 48–72 valandos iki jų palaikų aptikimo.
Ši žinia paskatino šimtus tūkstančių protestuotojų išeiti į gatves. Jie reikalavo sudaryti susitarimą dėl likusių įkaitų paleidimo. Pranešama, kad trečiadienį numatomos tolesnės demonstracijos.
Įkaitų artimieji kaltina ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vyriausybę sabotuojant Jungtinių Valstijų, Egipto ir Kataro bandymus tarpininkauti siekiant sudaryti susitarimą.
Izraelisopozicija„Hamas“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.