Vietoje antrankių – raudonas kilimas: kaip Mongolija sutiko V. Putiną (4)

2024 m. rugsėjo 3 d. 12:26
Lrytas.lt
Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas išdrįso išvykti iš Rusijos su oficialiu vizitu į Mongoliją, kur jis turėjo būti suimtas pagal Tarptautinio baudžiamojo teismo arešto orderį.
Daugiau nuotraukų (12)
Tačiau vietoj antrankių jo ten laukė raudonas kilimas, labai šiltas šalies užsienio reikalų ministro Batmunhiino Battsego sutikimas ir keletas protestuotojų su Ukrainos vėliavomis, rašo naujienų portalas „New Voice Ukraine“.
Iškilmės Rusijos diktatoriaus atvykimo proga tęsėsi prie Valstybės rūmų, kur jį pasitiko garbės sargyba ir raiteliai, vilkintys Čingischano valdymo laikų kostiumais.
„Didysis Čingischanas paraudonavo ir užmerkė plienines akis. Kodėl Mongolija taip kvailai ir pigiai išdavė žmoniją, kai galėjo tapti tikra Žemės „žvaigžde“, – iki šiol lieka paslaptis.
Mongolija nusprendė ir toliau gyventi augalinį gyvenimą, išniekinusi save ir savo didžiuosius chanus. Tie, kurie sudegino Maskvą kaip šiaudus“, – komentuodamas šią gėdą socialiniuose tinkluose pažymėjo žinomas publicistas Oleksandras Nevzorovas.
Ir nors oficialioji šalies valdžia parodė atvirą bailumą, paklusdama tokiam nuodingam svečiui, nepaisydama Romos statuto ir prisiimtų įsipareigojimų, Mongolijoje atsirado ir tokių, kurie nesibodėjo įgelti V. Putinui į veidą dėl jo karo nusikaltimų.
Prie Valstybės rūmų buvo galima matyti protestuotojus su Ukrainos vėliavomis ir plakatu, ant kurio buvo užrašyta „išveskite iš čia karo nusikaltėlį Putiną“.
Tuo tarpu Mongolijos valdžia visais įmanomais būdais pataikavo V. Putinui, kartais vedžiodama jį po budistų vienuolyną, kartais priimdama tradicinėje jurtoje.
Po to, kai Mongolijos valdžia neįvykdė Kremliaus šeimininko arešto orderio, Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Heorhijus Tychijus perspėjo Ulan Batorą dėl galimų pasekmių.
Pasak jo, privalomo Tarptautinio baudžiamojo teismo orderio nevykdymas yra „sunkus smūgis TBT ir tarptautinei baudžiamosios teisės sistemai“.
Vladimiras PutinasMongolijaKremlius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.