Vokietijos karinės pramonės gamykloje nugriaudėjo sprogimas: sunkiai sužeisti du darbuotojai

2024 m. rugpjūčio 30 d. 15:12
Lrytas.lt
Penktadienį Vokietijos Troisdorfo mieste „Diehl Defence“ gamykloje įvyko stiprus sprogimas, pranešė Vokietijos dienraštis „Bild“. Per sprogimą buvo sunkiai sužeisti du vyrai, į plataus mąsto operaciją pasitelkti gelbėjimo sraigtasparniai, policija ir ugniagesiai gelbėtojai.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirminiais policijos duomenimis, sprogimas įvyko sprogmenų gamintojo patalpose, esančiose Kaizerio gatvėje, Troisdorfe (Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje), kokybės užtikrinimo metu. Teigiama, kad du darbuotojai buvo sunkiai sužeisti.
Apie 9.32 val. ugniagesiams buvo pranešta apie nelaimingą atsitikimą darbe, leidiniui „Bild“ patvirtino Troisdorfo priešgaisrinės tarnybos vadovas Larsas Gödelis. Įvykio vietoje gelbėtojai rado du darbuotojus, kurie buvo sunkiai sužeisti sprogimo. Jie jau buvo patys išėję iš pastato.
Abu darbuotojus (26 m., 61 m.) iš Kelno gelbėjimo tarnyba ir skubios pagalbos gydytojas gydė vietoje, o vėliau sraigtasparniu išskraidino į netoliese esančias nelaimingų atsitikimų ligonines.
Kriminalinė policija daro prielaidą, kad sprigimas priežastis – nelaimingas atsitikimas darbe.
„Minėtas pastatas per incidentą buvo gerokai apgadintas, todėl mūsų gelbėjimo tarnybos nebegalėjo į jį patekti, – pranešė ugniagesių vadovas. – Mes paprasčiausiai atjungėme pastato elektros energijos tiekimą.“
Taip pat buvo pasitelkti avarinės tarnybos kapelionai. Šiuo metu įvykio vietoje dirba kriminalinių tyrimų skyrius. Vyksta sprogimo priežasties tyrimas. Policijos teigimu, šiuo metu nėra jokių nusikaltimo požymių. Buvo kreiptasi į Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybą.
„Ryte dėl vadinamosios deflagracijos įvyko cheminė reakcija. Visi padariniai apsiribojo gamybos cechu, pavojaus gyventojams nebuvo“, –“Bild“ sakė bendrovės „Diehl Defence“ atstovas spaudai Davidas Voskuhlis.
Atstovas spaudai pasakojo apie darbus statybvietėje: „Diehl Defence“ priklausanti bendrovė „DynITEC“ palaiko ryšius su valdžios institucijomis. Troisdorfe gaminami maži, maždaug piršto galiuko dydžio komponentai, kuriais uždegami raketų sprogmenys. Čia negaminamos visos raketos.“
Gaisras „Diehl Defence“ gamykloje Berlyne
Gegužės pradžioje liepsnojo įmonei „Diehl“, gaminančiai ginklus Ukrainai, priklausanti gamykla. 160 ugniagesių stengėsi suvaldyti didžiausią per daugelį metų Berlyne kilusį gaisrą. Tačiau pastatas visiškai sugriuvo.
Kaip birželio mėn. pranešė „Bild“, Vokietijos vyriausybė tiria tiria versiją, kad už gaisrą Berlyno Lichterfelde esančioje gamykloje atsakinga Rusija. Kriminalinė policija mano, kad dabartinis gaisras Troisdorfe buvo pramoninė avarija.
Vokietijasprogimasgynybos pramonė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.