Tragedijos JK atomazga: paauglys pripažintas kaltu dėl žiauraus 15-metės nužudymo

2024 m. rugpjūčio 30 d. 17:04
Lrytas.lt
Jungtinėje Karalystėje per daugiau nei minutę paauglys 15-metei Holly Newton peiliu padarė 36 žaizdas. Paaiškėjo, kad jis sekė ją gatvėje 45 minutes. Jis buvo pripažintas kaltu dėl mergaitės nužudymo, rašo „Sky News“.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaltinamasis dūrė mergaitei peiliu 12 kartų, 19 kartų perpjovė ir padarė penkis „gynybinius“ sužalojimus, teigė prisiekusieji.
H. Newton iš viso patyrė 36 peilio dūrius, kai buvo užpulta Priestpopple rajone Heksame, Nortumberlande, praėjusių metų sausį.
Septyniolikmetis vaikinas, kurio pavardė dėl amžiaus negali būti skelbiama, pripažino kaltinimą netyčine žmogžudyste, tačiau neigė žmogžudystę, tvirtindamas, kad tą dieną jo protas aptemo ir jis ketino atimti gyvybę tik sau.
16-metis berniukas, kuris išpuolio metu buvo kartu su H. Newton, bandė jai padėti ir taip pat buvo subadytas peiliu.
Septyniolikmetis, kuris teisme buvo pripažintas kaltu dėl tyčinio sužalojimo, teigė, kad neprisimena, kaip peiliu sužalojo H. Newton ar jai į pagalbą atskubėjusį berniuką.
Po užpuolimo H. Newton buvo nuvežta į Karališkąją Viktorijos ligoninę Niukasle, tačiau jos išgelbėti nepavyko.
Šešiolikmetis berniukas, kuris taip pat buvo nuvežtas į ligoninę, patyrė peties, rankos ir šlaunies sužalojimus, jam prireikė operacijos.
Tą dieną H. Newton motina taip susirūpino, kad kreipėsi į policiją dėl kaltinamojo, kuris buvo pažįstamas jos dukrai. Pasirodo, buvo sutarta, kad H. Newton neturėtų išeiti iš mokyklos, jei jaunuolis būtų lauke.
Maždaug 45 minutes jis sekė H. Newton po miesto centrą, kai ji su draugais lankėsi parduotuvėse, o paskui ją užpuolė.
Likus kelioms valandoms iki užpuolimo H. Newton draugui pasakė, kad jaunuolis ją „iš esmės persekioja“.
Kai H. Newton ir šešiolikmetis berniukas, su kuriuo ji buvo kartu, nuėjo į piceriją, kaltinamasis laukė lauke prie autobusų stotelės, kur paprašė su ja pasikalbėti, tada nusiviliojo ją į alėją ir užpuolė turėtu peiliu.
Jis taip pat vos nenužudė kartu su H. Newton buvusio ir ją gelbėti bandžiusio paauglio.
Kaltinamasis, kuris turi psichikos sveikatos problemų ir teismo procesą stebėjo iš saugomo skyriaus per vaizdo ryšį, akivaizdžiai nesureagavo, kai teismo pirmininkas paskelbė kaltę dėl nužudymo ir tyčinio sužalojimo.
Prieš išsiskirstant prisiekusiesiems, teisėjas Hilliardas pakvietė H. Newton motiną Micalą Trussler pagerbti dukters atminimą.
Nortumbrijos policijos vyriausiasis inspektorius Samas Rennisonas, kalbėdamas už teismo ribų, sakė: „Holly buvo labai populiari mergina, kurios daugeliui labai trūksta.“
„Po šios skaudžios netekties mūsų mintys ir toliau yra su jos artimaisiais ir draugais, – kalbėjo jis. – Taip pat noriu pagerbti berniuko, kuris buvo užpultas ateidamas į pagalbą savo draugui, drąsą.“
„Norėčiau padėkoti abiem šeimoms už neįtikėtiną stiprybę ir kantrybę per šį septynias savaites trukusį teismo procesą, ir mes toliau remsime jas visais įmanomais būdais“, – sakė inspektorius.
Parengta pagal „Sky News“ inf.
nužudymasaukamergaitė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.