Kraupios žmogžudystės Tailande atomazga: savo aukos kūną supjaustęs garsus Ispanijos šefas sulaukė griežčiausios bausmės (2)

2024 m. rugpjūčio 29 d. 17:07
Lrytas.lt
Ispaniją sukrėtusioje kraupioje byloje Tailando teismas pripažino garsios ispanų aktorių šeimos narį ir „YouTube“ virtuvės šefą Danielį Sancho kaltu dėl tyčinės žmogžudystės ir nuteisė jį kalėti iki gyvos galvos, rašo „The Guardian“.
Daugiau nuotraukų (8)
Trisdešimtmetis buvo nuteistas už 44 metų plastikos chirurgo iš Kolumbijos Edvino Arrietos Arteagos nužudymą, kai 2023 m. rugpjūtį abu atostogavo Tailando atostogų saloje Ko Pha-ngan.
Byla sukėlė didžiulį susidomėjimą Ispanijoje, nes kaltinamojo tėvas Rodolfo Sancho yra žinomas aktorius, o į teismo procesą atskrido dešimtys ispanų žurnalistų.
D. Sancho, kilęs iš garsios ispanų aktorių šeimos, nuteistas kalėti iki gyvos galvos po to, kai prisipažino supjaustęs aukos kūną ir juo atsikratęs.
Per Samui saloje vykusį teismo procesą D. Sancho teigė, kad jis susipyko ir susimušė su E. A. Arteagos'u, nes jis neva bandė jį seksualiai užpulti. Pasak D. Sancho, jiems grumiantis, E. A. Arteago nukrito ir trenkėsi galva į vonią, prarado sąmonę, o vėliau mirė.
D. Sancho pripažino, kad supjaustė aukos kūną ir išmėtė jo dalis sausumoje bei jūroje.
Pasak policijos, Koh Samui provincijos teismas D. Sancho'ui iš pradžių skyrė mirties bausmę, tačiau savo sprendimu ją pakeitė į laisvės atėmimą iki gyvos galvos, nes jis bendradarbiavo teismo proceso metu.
Nukentėjusiojo šeimos advokatė Bussakorn Kaewleeled sakė, kad jie yra patenkinti bylos baigtimi.
„Ieškovas yra patenkintas nuosprendžiu, nes jis bus įkalintas iki gyvos galvos ir jie gaus tam tikrą finansinę kompensaciją“, – žurnalistams prie teismo sakė B. Kaewleeled.
Paklausta apie D. Sancho reakciją, ji atsakė: „Jis liūdi, bet mes negalime pamiršti mirusiojo netekties“.
D. Sancho teigė, kad nužudė 44 m. E. A. Arteagos'ą savigynos tikslais, ir prisipažino paslėpęs kūną, tačiau neigė sunaikinęs kolumbiečio pasą. Teismo posėdyje buvo išgirsta, kad D. Sancho supjaustė E. A. Arteagos'o kūną ir sudėjo jo dalis į plastikinius maišelius, o paskui išmėtė juos po salą.
Nors Tailande vis dar taikoma mirties bausmė už kai kuriuos nusikaltimus, įskaitant tyčinę žmogžudystę, mirties bausmė vykdoma retai – paskutinį kartą ji buvo įvykdyta 2018 m.
E. A. Arteagos'o šeima prieš nuosprendžio paskelbimą sakė, kad jie pasisako už įkalinimą iki gyvos galvos.
Parengta pagal „The Guardian“ inf.
TailandasAtostogossala
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.