Nuskendusioje superjachtoje rasti 5 kūnai, tarp jų – milijardieriaus M. Lyncho: tęsiama paskutinio dingusiojo paieška

2024 m. rugpjūčio 22 d. 10:25
Iš prabangios jachtos, kuri savaitės pradžioje nuskendo prie Sicilijos krantų, anot šaltinio, ketvirtadienį ištrauktas britų milijardieriaus Mike‘o Lyncho kūnas, praneša agentūra „Reuters“.
Daugiau nuotraukų (42)
Anksčiau lakraštis „The Telegraph“ skelbė, kad jo duktės Hannah'os Lynch kūnas taip pat buvo rastas nuskendusios jachtos nuolaužose, tačiau, pasak „Reuters“ šaltinių, būtent ši 18-metė mergina yra vienintelė iš 22 laive buvusių žmonių, kuri dar laikoma dingusia, sakė asmuo, susipažinęs su gelbėjimo operacija.
Keturi kūnai iš jachtos „Bayesian“ buvo ištraukti jau trečiadienį. „Morgan Stanley“ valdybos narys Jonathanas Bloomeris, jo žmona Judy, teisininkas Chrisas Morvillo ir jo žmona Neda yra likę keturi patvirtinti žuvusieji, praneša portalas „The Sun“.
Narai toliau vykdo paiešką, tikėdamiesi, kad kas nors gali būti įstrigęs laivo viduje esančiose „oro kišenėse“, rašo „Sky News“.
Jachtos virėjo Recaldo Thomaso kūnas jau rastas, antradienį britų kanalui patvirtino Italijos pakrančių apsaugos tarnyba. Dėl šių radinių bendras patvirtintų žuvusiųjų skaičius padidėjo iki šešių.
Naujausia informacija apie superjachtos paieškas
Britų technologijų milijardierius Mike'as Lynchas ir jo aštuoniolikmetė dukra buvo vieni iš dingusiųjų po to, kai pirmadienio rytą „Bayesian“ sudužo dėl tornado smūgio.
Iš viso dingo šeši žmonės – „Morgan Stanley International“ valdybos pirmininkas Jonathanas Bloomeris ir JAV teisininkas Chrisas Morvillo, taip pat jų žmonos Judy Bloomer ir Neda Morvillo.
Laivu plaukė 22 žmonės, iš kurių 15 buvo išgelbėti, įskaitant britę Charlotte Golunski ir jos vienerių metų dukrą Sofiją.
Giovanni Costantino, „The Italian Sea Group“, kuriai priklauso jachtą pastačiusi įmonė, generalinis direktorius, teigė, kad žinia apie tai, jog „Bayesian“ nuskendo išmetusi inkarą prie Sicilijos krantų, jį pribloškė ir jis negalėjo tuo patikėti.
„Būdamas „Perini“ gamintoju ir puikiai žinodamas, kaip visada buvo projektuojami ir statomi laivai, – sakė jis, – ir kadangi „Perini“ yra burinis laivas... buriniai laivai garsėja kaip saugiausi kada nors buvę.“
Jis pridūrė, kad dėl savo konstrukcijos ir kilio jie yra „nenuskandinami“.
Ar kas nors galėjo likti gyvas?
Narai, dalyvavę 2013 m. nuskendusio laivo „Costa Concordia“ paieškos ir gelbėjimo operacijoje, buvo pakviesti pratęsti laiką po vandeniu iki 20 minučių per vieną panėrimą. Pastarąsias dvi dienas pagrindinis iššūkis narams buvo 12 minučių limitas kiekvienam panėrimui, įskaitant laiką, skirtą nusileisti ir grįžti atgal.
Tačiau „Costa Concordia“ narai turi balionus su tam tikromis micelėmis, kurios leidžia nardyti ilgiau.
Narai ieškojo išsigelbėjusiųjų, tikėdamiesi, kad kai kurie jų gali būti įstrigę laivo viduje esančiose oro kišenėse, tačiau ekspertai mano, kad tikimybė, jog kas nors liko gyvas, yra menka.
Trečiadienio popietę vietos priešgaisrinės tarnybos narai su prie galvos apdangalų pritvirtintais žibintuvėliais leidosi į vandenį laivo nuolaužų vietoje.
Įvykio vietoje taip pat buvo policijos kateris, o virš galvos kybojo sraigtasparnis.
Kilio universiteto kriminalistinės geomokslinės ekspertizės lektorius dr. Jamie'is Pringle'as sakė „Sky News“, kad yra buvę atvejų, kai panašaus gylio vandenyje žmonės išgyveno apie 60 valandų.
Tačiau jis parėžė, kad tokie atvejai yra „labai reti“, ir kuo daugiau laiko praeina, tuo mažesnė tikimybė, kad jie bus rasti gyvi.
Sautamptono universiteto vyresnysis okeanografijos dėstytojas Simonas Boxallas sakė, kad „gana aišku“, jog jie vis dar yra laive.
Jis sakė, kad taip pat gali būti, jog jie buvo išmesti iš valties į jūrą, todėl bus tęsiama aplinkinių vandenų paieška.
„Sky News“ korespondentė Ashna Hurynag savo ruožtu pranešė, kad aštuoni narai iš visos Italijos dirbo ieškodami išgyvenusiųjų. Iš viso operacijoje dalyvauja nuo 20 iki 50 gelbėtojų.
Su Didžiosios Britanijos vėliava plaukiojanti 56 m ilgio jachta „Bayesian“ anksti pirmadienį nuskendo per audrą, kai buvo prisišvartavusi nedideliame atstume nuo kranto.
Įvykių apžvalga:
– Laivo „Bayesian“ nuolaužose rasti penki kūnai, iš kurių keturis į krantą iškėlė specialistų nardymo komandos.
– Vienas žmogus vis dar dingęs, ketvirtadienio rytą pratęsta jo paieška.
– Tris dienas trukusią paieškos operaciją apsunkino gylis, į kurį nuskendo laivo nuolaužos, taip pat narams trukdančios jachtos nuolaužos.
– Italijos valdžios institucijos kol kas oficialiai nenustatė žuvusiųjų tapatybės
– Šeši žmonės, kurių dingimas patvirtintas, yra Mike'as Lynchas, Hannah Lynch, Jonathanas Bloomeris, Judy Bloomer, Chrisas Morvillo ir Neda Morvillo.
– Pirmadienį buvo rasta pirmoji patvirtinta tragedijos auka – laivo virėjas Recaldo Thomasas.
ItalijaSicilijaPalermo
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.