Vaizdo stebėjimo kamera užfiksavo katastrofą prie Italijos krantų: superjachta nugrimzdo stebinančiu greičiu (1)

2024 m. rugpjūčio 21 d. 22:47
Lrytas.lt
Pirmadienį su Didžiosios Britanijos vėliava prie Sicilijos plaukiojanti jachta, patekusi į audrą, nugrimzdo per kelias akimirkas. Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo momentą prieš didžiulę superjachtos nelaimę. Per tragediją žuvo vienas žmogus, o šeši tebėra dingę, rašo „Sky News“
Daugiau nuotraukų (19)
Vaizdo įrašą kamera užfiksavo netoli tos vietos, kur prabangus laivas nuskendo prie Sicilijos krantų ankstų pirmadienio rytą.
Liudininkai sakė matę, kaip laivas nuskendo per 60 sekundžių. Italijos naujienų agentūra ANSA citavo juos sakydama: „Jūs aiškiai matote, kas vyksta. Laivui nieko nebuvo galima padaryti. Jis dingo per labai trumpą laiką“.
Italijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad buvo rastas kanadiečio-antigviečio šefo Recaldo Thomaso kūnas.
Šeši žmonės vis dar dingę, tarp jų ir jachtos savininkas, britų technologijų magnatas Mike'as Lynchas ir jo 18-metė dukra Hannah. Lyncho žmona Angela Bacares yra tarp 15 žmonių, kurie buvo išgelbėti.
Taip pat toliau ieškoma „Morgan Stanley International“ pirmininko Jonathano Bloomerio, didelės firmos „Clifford Chance“ teisininko Chriso Morvillo ir abiejų vyrų žmonų – Judy Bloomer ir Nedos Morvillo.
Vyksta didžiulė paieškos operacija, kurioje dalyvauja kelios šalys, įskaitant pakrančių apsaugą ir priešgaisrinę tarnybą, taip pat buvo iškviesti narai ir pasitelkti sraigtasparniai.
2013 m. sudužusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ gelbėjimo operacijai vadovavęs inžinierius Nickas Sloane'as sakė, kad šiandien gelbėtojai narai, ieškantys išsigelbėjusiųjų, pradėjo „kritines“ 24 valandas – kai kurie iš jų gali būti įstrigę laivo viduje esančiose oro kišenėse. Tačiau jis pridūrė, kad jei taip yra, laiko jiems išgelbėti lieka vis mažiau.
Astono universiteto mechanikos inžinerijos vyresnysis dėstytojas Jeanas-Baptiste'as Souppezas teigė, kad laivo nuskendimo greitis (pasak pranešimų, jis nuskendo per kelias minutes) ir tai, kad jis liko nepažeistas, „galėjo paskatinti mažų oro kišenių susidarymą viduje“.
Parengta pagal „Sky News“ inf.
jachtaNelaimėnuskendo
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.