Milijonieriai ir jų šeimos, plaukę Italijoje nuskendusia superjachta: kas jie tokie ir kas žinoma po incidento? (2)

2024 m. rugpjūčio 21 d. 20:47
Lrytas.lt
Nuskendus prabangiai 35 milijonų eurų vertės superjachtai „Bayesian“ atskleistos žmonių, kurie ja plaukė tapatybės bei jų istorijos. Tarp jų – žymūs verslininkai, jų šeimos nariai bei teisininkai, dalyvavę išteisinamojo nuosprendžio šventėje. Nors dalis jų buvo išgelbėti, narai ir gelbėtojai tęsia 6 dingusių keleivių paieškas.
Daugiau nuotraukų (38)
Naujienų portalas „The Daily Mail“ išsiaiškino, kas yra jachta plaukę ir į katastrofą patekę milijonieriai bei jų šeimos.
Mike'as Lynchas: dingęs
59 metų technologijų magnato Mike'o Lyncho, kai kurių žmonių vadinamo „britų Billu Gatesu“, turtas vertinamas apie 998 mln. eurų.
Jis užaugo Ilforde, Rytų Londone, airių tėvų šeimoje, o milijonus uždirbo 1996 m. įkūręs programinės įrangos įmonę „Autonomy“.
Būtent M. Lynchas, dviejų vaikų tėvas, subūrė grupę švęsti neseniai JAV paskelbto išteisinamojo nuosprendžio dėl kaltinimų jachtoje.
Kembridžo universiteto absolventui buvo pateikti kaltinimai sukčiavimu ir sąmokslu po to, kai 2011 m. jis už 10 mlrd. eurų pardavė „Autonomy“ JAV milžinei „Hewlett Packard“.
Jam priklauso daug milijonų eurų kainuojantis gebenėmis apaugęs namas Čelsyje, vakarų Londone. Jis yra gavęs daugybę apdovanojimų, įskaitant 2006 m. suteiktą OBE apdovanojimą už nuopelnus verslui.
Hannah Lynch: dingusi
Hannah, jaunesnioji iš dviejų M. Lyncho dukterų, į jachtą atvyko todėl, kad įgijo bendrąjį vidurinio išsilavinimo pažymėjimą (GCSE), gavo vietą studijuoti anglų kalbą Oksforde ir norėjo tai atšvęsti.
Būdama 18 metų, mokydamasi 29 tūkst. eurų per metus kainuojančioje Latymerio vidurinėje mokykloje ji pelnė prestižinių apdovanojimų.
Ji buvo apdovanota prizais už puikius anglų kalbos, religijos ir filosofijos pasiekimus, taip pat specialiu Williamo C. Smitho apdovanojimu už poeziją.
Draugai ją apibūdino kaip „supernovą“, kuri yra maloni ir švelni, protinga ir ištikima feministė.
Jonathanas Bloomeris: dingęs
Verslininkas veteranas Jonathanas Bloomeris yra „Morgan Stanley International“ banko ir draudimo įmonės „Hiscox“ pirmininkas.
70-metis britas įgijo išsilavinimą Londono imperatoriškajame koledže ir anksčiau yra dirbęs daugelyje aukšto lygio įmonių valdybose.
Teigiama, kad jis artimai draugavo su M. Lynchu ir dalyvavo jo JAV teisme kaip gynybos liudytojas.
Judy Bloomer: dingusi
J. Bloomerio žmona Judy, kartu su vyru yra buvusi nekilnojamojo turto vystytojo „Change Real Estate“ direktorė.
Ji apibūdinama kaip „puiki kovotoja už moterų sveikatą“ ir jau daugiau kaip 20 metų yra ginekologinio vėžio tyrimų labdaros organizacijos „Eve Appeal“ patikėtinė ir rėmėja.
Kembridže anglų kalbą ir literatūrą studijavusi Judy beveik 30 metų dirbo psichoterapeute.
Christopheris Morvillo: dingęs
Niujorko advokatų kontoros „Clifford Chance“ partneris amerikietis Christopheris Morvillo atstovavo M. Lynchui JAV vykusiame teismo procese San Franciske.
Jis socialiniame tinkle „LinkedIn“ išreiškė džiugesį po to, kai birželio mėn. pasiekė, kad M. Lynchas ir jo kolega Stephenas Chamberlainas būtų išteisinti dėl kaltinimų sukčiavimu.
Ch. Morvillo rašė: „Didžiulė padėka mano kantriai ir neįtikėtinai žmonai Nedai Morvillo ir mano dviem stiprioms, puikioms ir gražioms dukroms Sabrinai Morvillo ir Sofijai Morvillo.“
Beje, jis dirbo su teroristiniu tyrimu dėl rugsėjo 11-osios išpuolių.
Neda Morvillo: dingusi
57 metų moteris, savo mergautine pavarde Neda Nassiri valdanti prabangių juvelyrinių dirbinių liniją, jachtoje buvo kartu su savo vyru Ch. Morvillo.
Pora augina dvi dukras, 27 metų Sabriną, balso aktorę, ir 23 metų Sophią.
Recaldo Thomasas: rastas kūnas
Patvirtinta, kad prabangios jachtos šefas Recaldo Thomasas žuvo. Jo kūnas buvo rastas plūduriuojantis netoli vietos, kur įvyko laivo avarija.
R. Thomasas buvo kanadietis-antigvietis ir vienas iš dešimties laive buvusių įgulos narių.
Garethas Williamsas, kuris buvo R. Thomaso draugas 30 metų, apibūdino jį kaip „mylintį, malonų žmogų“.
Antradienį Italijos pareigūnai atpažino jo kūną.
Angela Bacares: išgelbėta
57 metų moteris yra M. Lyncho žmona bei jo dukterų Hannah'os (18) ir Esme'ės (21) mama.
Ji yra nuskendusios 35 milijonų eurų vertės prabangios jachtos savininkė. Dviejų vaikų motina, gimusi JAV, turi didžiąją dalį Didžiosios Britanijos kibernetinio saugumo įmonės „Darktrace“, kurią ji įkūrė kartu su savo vyru.
„Standard Tech Rich List“ duomenimis, jos turtas vertinamas 222 mln. svarų sterlingų.
Charlotte Golunski: išgelbėta
35 metų britė jachta keliavo su savo partneriu Jamesu Emsley (36 m.) ir vienerių metų dukra Sofija.
Oksfordo absolventė yra M. Lyncho „Invoke Capital“ partnerė ir dirba ten nuo 2012 m.
Vieno vaiko motina sugebėjo išgelbėti savo skęstantį kūdikį, kai tamsoje buvo pasinėrusi į bangas.
Ji prisiglaudė prie Sofijos ir laikė ją virš vandens, kol ji sugebėjo patekti į gelbėjimo valtį. Teigiama, kad šeima sveiksta.
Sofia Emsley: išgelbėta
Viena mergaitė, kurią nuo bangų išgelbėjo jos mama Ch. Golunski, valgė bandelę, picą ir raguolį bei linksmai žaidė su slaugytojomis Palermo ligoninėje.
Domenico Cipolla Italijos žiniasklaidai sakė: „Ji yra labai budri ir bendrauja su žvilgsniu. Jeigu jai būtų dveji ar treji metai, ji rizikuotų patirti traumą, bet manau, kad ji tai pamirš.“
Ayla Ronald: išgelbėta
Ayla Ronald, „Clifford Chance“ vyresnioji teisininkė, buvo pakviesta į kelionę kartu su partneriu Matthew Fletcher (41).
Jos partneris taip pat išgyveno.
36-erių moteris dirbo kartu su Ch. Morvillo, padėdamas apginti M. Lynchą. Ji kilusi iš Kraistčerčo, Naujosios Zelandijos, bet gyvena Londone su savo draugu.
Aylos Ronald tėvas Linas sakė, kad jo dukrą į jachtą pakvietė M. Lynchas dėl sėkmingos JAV teismo bylos. Jis teigė, kad ji liko „labai sukrėsta“.
Leah Randall ir Katja Chicken: išgelbėtos
Dvi laivo įgulos narės – Leah Randall ir Katja Chicken, abi iš Pietų Afrikos – buvo išgelbėtos iš nuolaužų.
51 metų kapitonas Jamesas Calfieldas, kuris taip pat išgyveno, ligoninėje Italijos žiniasklaidai pasakė tik penkis žodžius: „Mes to nesitikėjome“.
Išgelbėtas buvo ir kitas įgulos narys prancūzas Matthew Griffithas (22) bei Airijos pilietė Sasha Murray (29).
Parengta pagal „The Daily Mail“ inf.
jachtamilijonieriaiincidentas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.