Vokietijos kareivinėse – įtariamas sabotažo aktas: užterštas vandentiekio vanduo (1)

2024 m. rugpjūčio 14 d. 16:50
Lrytas.lt
Trečiadienį Vokietijoje esanti Kelno-Vano karinė bazė buvo uždaryta po įtariamo sabotažo akto prieš vandens tiekimą. Pareigūnai mano, kad bazės vanduo galėjo būti užterštas tyčia.
Daugiau nuotraukų (1)
Netoli Kelno-Bonno oro uosto esančioje bazėje dirba 4 300 karių ir 1 200 civilių, joje taip pat yra karinių orlaivių parkas – juos tarptautinėms kelionėms naudoja kancleris Olafas Scholzas.
Pasak naujienų portalo „Der Spiegel“, valdžios institucijos liepė bazės darbuotojams negerti vandentiekio vandens, nes, jų manymu, jis buvo užterštas. Jie taip pat rado apgadintą teritorijos pakraštyje esančią tvorą.
Policija, karo policija ir karinės žvalgybos agentūra MAD tiria įtariamą nusikaltimą, teigė „Spiegel“. Teritorija buvo aptverta policijos pareigūnų, o į kareivinės buvo izoliuotos.
„Turime priežasčių imtis šių veiksmų ir į šį atvejį žiūrime rimtai“, – naujienų agentūra „Reuters“ citavo Berlyno teritorinės vadovybės atstovą spaudai.
Po incidento Kelne buvo padidintas saugumo lygis NATO oro pajėgų bazėje Geilenkircheno mieste, kuris taip pat yra tame pačiame regione, kaip ir Kelnas.
„Bazė (Geilenkirchene – red. past.) niekuomet nebuvo uždaryta. Patikrinome vandenį, jis yra tinkamas, ir į bazę galima patekti“, – vėliau trečiadienį „Reuters“ citavo NATO atstovą Geilenkirchene. Anksčiau Vokietijos kariuomenės atstovas spaudai teigė, kad bazė Geilenkirchene buvo uždaryta.
Iš karto nebuvo galima patvirtinti, kas įvykdė sabotažą, tačiau NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas neseniai įspėjo, kad Rusijos žvalgyba vis drąsiau vykdo operacijas prieš Aljanso nares.
Pastaraisiais mėnesiais apie panašius incidentus pranešė Lenkija, Jungtinė Karalystė ir Čekija.
Parengta pagal „Deutsche Welle“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.