Tailando premjeras neteko posto, nes ministru paskyrė teistumą turintį asmenį

2024 m. rugpjūčio 14 d. 15:31
Dėl to, kad teistumą turintį politiką paskyrė ministru, Tailando konstitucinis teismas nušalino nuo pareigų vyriausybės vadovą Sretthą Thavisiną. Atitinkamas sprendimas priimtas penkiais balsais už ir keturiais prieš, trečiadienį pranešė teisėjas Punya Udchachonas. Premjeras kaltinamas tuo, kad minėtu paskyrimu pažeidė bendruosius etikos principus. S. Thavisinas pareiškė „gerbsiantis“ teismo sprendimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Teisėjo teigimu, ministras pirmininkas žinojo apie advokato Pichito Chuenbano teistumą 2008 m., kai pasikvietė jį į savo kabinetą. Teismo nuomone, vyriausybės vadovas, paskirdamas šį asmenį ministru, „nebuvo sąžiningas“. Procesą prieš S. Thavisiną inicijavo grupė buvusių senatorių.
S. Thavisinas paliks postą po mažiau nei metų vadovavimo vyriausybei. Tai jau trečiasis „Pheu-Thai“ partijos ministras pirmininkas, kurį konstitucinis teismas nušalino nuo pareigų. Teismui priėmus atitinkamą sprendimą, atleidžiamas ne tik premjeras, bet ir visa jo vyriausybė. Dabar parlamentas rinks naują vyriausybės vadovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.