Venesuelos opozicija skelbia: „Dar niekada nebuvome tokie stiprūs“

2024 m. rugpjūčio 4 d. 08:24
Lrytas.lt
Venesuelos opozicijos lyderė šeštadienį, palikusi savo slapstymosi vietą, viešai pareiškė: „Dar niekada nebuvome tokie stiprūs“, o prezidentas Nicolas Maduro po praėjusią savaitę įvykusių ginčytinų rinkimų pasmerkė, jo teigimu, bandymus „uzurpuoti prezidento postą“.
Daugiau nuotraukų (1)
Tūkstančiai žmonių susirinko į taikias demonstracijas visoje Venesueloje, įskaitant sostinę Karakasą, kur Maria Corina Machado pradžiugino šalininkus netikėtai pasirodžiusi sunkvežimyje su plakatu „Venesuela laimėjo!“
M. C. Machado, kuri didžiąją savaitės dalį praleido slapstydamasi po N. Maduro grasinimų ją suimti, kai po rinkimų kilo kruvini protestai, palaikė Edmundo Gonzalezo Urrutia‘os kandidatūrą, kadangi jai pačiai buvo uždrausta kandidatuoti.
Šalininkai teigia, kad jis laimėjo 67 proc. balsų per liepos 28-osios rinkimus, o kelios Lotynų Amerikos šalys ir JAV pripažino jį išrinktuoju prezidentu.
Kitos šalys paragino Venesuelą paskelbti išsamius balsų skaičiavimo duomenis – įskaitant ES nares Prancūziją, Vokietiją, Italiją ir Ispaniją, kurios šeštadienį pažymėjo esančios „labai susirūpinusios“ dėl rezultatų.
Brazilija, Kolumbija ir Meksika, kurios palaiko gerus santykius su N. Maduro vyriausybe, paragino „nešališkai patikrinti“ rezultatus.
„Dar niekada nebuvome tokie stiprūs kaip šiandien“, – miniai sakė M. C. Machado, pridurdama, kad „režimas dar niekada nebuvo toks silpnas“.
„Mes nesiruošiame palikti gatvių“, – pažadėjo ji, apsupta apsaugos. E. Gonzalezas Urrutia šeštadienį viešai nepasirodė.
Važiuojant pro šalį M. C. Machado sunkvežimiui, šalininkai skandavo „Laisvė!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.