Vykstant ASEAN susitikimui prasidėjo Rusijos ir Kinijos derybos

Rusijos ir Kinijos užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį surengė derybas Laose vykstančio Pietryčių Azijos šalių asociacijos (ASEAN) susitikimo kuluaruose, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

S. Lavrovas ir Wang Yi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas ir Wang Yi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2024, 4:01 PM

Sergejus Lavrovas veda derybas su Kinijos užsienio reikalų ministru Wang Yi ASEAN ministrų renginių kuluaruose“, – sakoma pranešime. Susitikimas surengtas kitą dieną po Wang Yi ir Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos derybų Kinijoje.

Ketvirtadienį Laoso sostinėje Vientiane prasidėjo tris dienas truksiantis 10 narių turinčio ASEAN bloko susitikimas, per jį daugiausia dėmesio bus skiriama įtampai Pietų Kinijos jūroje ir konfliktui Mianmare.

S. Lavrovas ir Wang Yi dalyvauja ASEAN derybose kaip stebėtojai kartu su Jungtinės Karalystės ir Kanados užsienio reikalų ministrais.

Tikimasi, kad jame dalyvaus ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas. Atvykęs į Laosą, jis turėtų „aptarti tarptautinės teisės laikymosi Pietų Kinijos jūroje svarbą“, pranešė Valstybės departamentas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.