Belgijoje suimti septyni asmenys, įtariami planavę teroro išpuolį

Belgijos policija ketvirtadienį suėmė septynis žmones, įtariamus rengusius „teroro išpuolį“, pranešė federaliniai prokurorai ir pridūrė, kad visoje šalyje buvo surengta 14 reidų.

Belgijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Belgijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2024, 3:13 PM

Prokuratūros atstovas sakė, kad šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad planuojamas išpuolis būtų susijęs su 2024 m. Paryžiaus olimpinėmis žaidynėmis, jų atidarymo ceremonija penktadienį vyks imantis precedento neturinčių saugumo priemonių.

„Šiuo metu nėra jokios išsamios informacijos apie vietas ar taikinius, bet tai, kas buvo rasta, leidžia manyti, kad rengtasi išpuoliui“, – sakė prokuratūros atstovas spaudai.

Suimtieji įtariamieji ketvirtadienį turi pasirodyti teisme ir stoti prieš kovos su terorizmu teisėją, įsakiusį surengti reidus. Teisėjas turės nuspręsti, ar įtariamieji turi likti suimti.

Ketvirtadienį policijos reidai buvo surengti Briuselyje, Antverpene, Lježe, Kurtre ir Menine pagal Antverpene įsikūrusio teisėjo išduotus orderius, sakoma pranešime. Prokurorai teigė, kad kol kas daugiau jokios informacijos nepaskelbs.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.