Rusijoje sprogo aukšto rango karinio pareigūno automobilis

2024 m. liepos 24 d. 10:07
Lrytas.lt
Papildyta
Rusijoje trečiadienio rytą nuaidėjo sprogimas – sprogo automobilis, kuriame buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų palydovinio ryšio padalinio Radijo perdavimo centro vadovo pavaduotojas Andrejus Torgaševas.
Daugiau nuotraukų (1)
Automobilis buvo susprogdintas šiaurinėje sostinės dalyje, automobilių stovėjimo aikštelėje Sinyavinskaya gatvėje prie kariškio namų, kai jis sėdo į savo automobilį. 
Paaiškėjo, kad A. Torgaševas ir jo žmona buvo sužeisti. Valdžios institucijų teigimu, tai buvo pasikėsinimas nužudyti, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.
Nuo 2022 metų vasario mėnesio, kai Maskva užpuolė Ukrainą, keletas Rusijos kariškių ir prokremliškų visuomenės veikėjų tapo automobilių sprogdintojų taikiniais.
Pranešama, kad A. Torgašovui buvo nuplėšta pėda, o jo žmona nukentėjo nuo skeveldrų.
„Preliminariai nustatyta, kad automobilių stovėjimo aikštelėje sostinės šiaurėje sprogo nenustatytas objektas, kuris buvo padėtas automobilyje“, – sakoma Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovės spaudai Irinos Volk pranešime „Telegrame“.
„Dėl to buvo sužeisti du žmonės. Nukentėjusieji greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežti į medicinos įstaigą“, – pridūrė ji.
Paskelbtose nuotraukose matyti gyvenamojo namo kieme stovintis susprogdintas sidabrinis visureigis, kurio langai, durelės ir priekinė dalis suniokoti sprogimo. Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad pradėjo baudžiamąją bylą dėl sprogimo.
TASS teigimu, tyrėjai svarsto versiją, kad į A. Torgašovą buvo pasikėsinta dėl „tarnybinės veiklos“ Rusijos kariuomenėje. Tačiau konkrečios jo pareigos nenurodomos.
„Dėl incidento, įvykusio Siniavinskaja gatvėje Maskvoje, kurio metu buvo apgadintas automobilis, o jo savininkas ir keleivis buvo sužeisti, Rusijos Federacijos tyrimų komiteto Maskvos miesto vyriausiosios tyrimų valdybos tyrimo organai iškėlė baudžiamąją bylą. Maskvos tyrimų komiteto tyrėjai ir kriminalistai kartu su operatyvinėmis tarnybomis apžiūri įvykio vietą, artimiausiu metu bus paskirtos kelios ekspertizės, įskaitant medicininę ir sprogimo-techninę“, – teigiama Rusijos Federacijos tyrimų komiteto pranešime, kuris cituojamas „Telegram“.
 
Rusijakariškissprogimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.