Mįslingas incidentas Maskvoje: iškritusi pro langą mirė garsi Rusijos ekonomistė V. Bondarenko

2024 m. liepos 24 d. 12:33
Lrytas.lt
Antradienį Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad iškritusi pro savo buto Maskvoje langą, būdama 82 metų, mirė garsi Rusijos ekonomistė Valentina Bondarenko, naujienų agentūrai „Tass“ pranešė pagalbos tarnybos, rašo „Newsweek“.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ji iškrito pro savo buto langą, deja, jos išgelbėti nepavyko, patirti sužalojimai buvo nesuderinami su gyvybe“, – sakė šaltinis.
Nors V. Bondarenko mirties aplinkybės lieka neaiškios, nuo Rusijos vadovo Vladimiro Putino karo prieš Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį iškritę iš langų mirė keli žinomi Rusijos pareigūnai, įskaitant aukščiausio rango naftos pramonės vadovą ir gynybos pareigūną.
Šaltinis skubios pagalbos tarnybose agentūrai „Tass“ teigė, kad, remiantis preliminaria informacija, V. Bondarenko „mirtis nėra kriminalinio pobūdžio, moteris ilgą laiką sirgo“.
„Iš pažiūros atrodo, kad tai savižudybė, tačiau tyrėjai tikrina ir nelaimingo atsitikimo versiją“, – antradienį pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „MK: skubios žinios“.
Pasak Rusijos naujienų agentūrų, V. Bondarenko nuo 1988 m. dirbo Rusijos mokslų akademijos Ekonomikos institute, o 1993 m. buvo paskirta ekonominių tyrimų organizacijos Tarptautinio N. D. Kondratjevo fondo direktore – šias pareigas ji ėjo iki pat savo mirties pirmadienį.
Ji 1991 m. baigė doktorantūros studijas institute, apsigynusi disertaciją politinės ekonomikos tema, o per savo karjerą paskelbė daugiau kaip 220 darbų Rusijoje ir tarptautiniuose leidiniuose.
„Siaubinga žinia apie tragišką V. Bondarenko nelaimę. Labai trūks jos socialinių ir ekonominių prognozių patirties“, – trečiadienį parašė vienas „X“ vartotojas, reaguodamas į žinią apie jos mirtį.
Kitas „X“ naudotojas išsakė mintį, kad jos mirtis nebuvo nelaimingas atsitikimas.
„Dar viena kruvinojo V. Putino ir jo begalinio nesaugumo bei paranojos auka. Ilsėkis ramybėje, Valentina Bondarenko“, – rašė jie.
Parengta pagal „Newsweek“ inf.
RusijaekonomistėMirtis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.