Atsistatydino JAV slaptosios tarnybos direktorė K. Cheatle: pripažino nesėkmę po pasikėsinimo į D. Trumpą

JAV slaptosios tarnybos direktorė Kimberly Cheatle atsistatydino, antradienį pranešė JAV žiniasklaida, praėjus dienai, kai ji pripažino, kad agentūrai nepavyko įvykdyti savo misijos užkirsti kelią pasikėsinimui į Donaldą Trumpą.

Atsistatydino JAV slaptosios tarnybos direktorė Kimberly Cheatle.<br>EPA-ELTA nuotr.
Atsistatydino JAV slaptosios tarnybos direktorė Kimberly Cheatle.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2024, 5:52 PM, atnaujinta Jul 23, 2024, 6:45 PM

K. Cheatle sulaukė abiejų partijų raginimų atsistatydinti po pasikėsinimo liepos 13 d., kai per kampanijos mitingą Pensilvanijoje 20 metų užpuolikas sužeidė Respublikonų partijos kandidatą į prezidentus.

„Pavėluota, ji turėjo tai padaryti bent prieš savaitę“, – žurnalistams sakė Atstovų rūmų pirmininkas respublikonas Mike'as Johnsonas ir pridūrė: „Džiaugiuosi matydamas, kad ji atsižvelgė į respublikonų ir demokratų raginimą“.

Prezidentas Joe Bidenas padėkojo K. Cheatle už beveik tris dešimtmečius darbo Slaptojoje tarnyboje ir sakė, kad ji „per visą savo karjerą nesavanaudiškai tarnavo ir rizikavo savo gyvybe, kad apsaugotų mūsų tautą“. „Visi žinome, jog tai, kas nutiko tą dieną, niekada neturi pasikartoti“, – sakoma J. Bideno pranešime. J. Bidenas palinkėjo K. Cheatle „viso ko geriausio“ ir sakė netrukus suplanuosiąs paskirti naują direktorių.

Pirmadienį K. Cheatle stojo prieš Kongreso priežiūros komitetą ir sakė, kad išpuolis prieš D. Trumpą, per kurį jis buvo lengvai sužeistas į dešinę ausį, yra Slaptosios tarnybos nesėkmė. Ji tai pavadino „didžiausia per dešimtmečius Slaptosios tarnybos nesėkme“.

Per įtemptą posėdį tiek respublikonai, tiek demokratai ragino K. Cheatle atsistatydinti. Ji užsitraukė abiejų partijų įstatymų leidėjų pyktį atsisakiusi pateikti konkrečią informaciją apie išpuolį, motyvuodama tuo, kad vyksta keli tyrimai.

K. Cheatle 27 metus dirbo Slaptosios tarnybos agente, 2021 m. tapo „PepsiCo“ saugumo vadove Šiaurės Amerikoje. 2022 m. prezidentas J. Bidenas paskyrė ją vadovauti agentūrai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.