„Atlantic Council“ ekspertas: J. Bideno pasitraukimas keičia visą JAV prezidento rinkimų dinamiką (1)

Analitikų centro „Atlantic Council“ vyresnysis bendradarbis ir buvęs „Freedom House“ pirmininkas Adrianas Karatnycky teigia, kad JAV prezidento Joe Bideno pasitraukimas iš 2024 m. rinkimų visiškai keičia politinės kampanijos dinamiką.

Joe Bidenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Joe Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-07-22 00:17, atnaujinta 2024-07-22 07:06

Apie tai jis sakė Ukrainos naujienų agentūrai „Ukrinform“ po to, kai J. Bidenas sekmadienį paskelbė apie savo sprendimą.

Anot eksperto, labai tikėtina, kad Demokratų partija savo kandidate į JAV prezidento postą pasirinks dabartinę viceprezidentę Kamalą Harris.

Tačiau jis taip pat neatmeta, kad Demokratų nacionalinio suvažiavimo metu rugpjūčio mėnesį gali būti surengtas atviras balsavimas ir išryškės kiti stiprūs kandidatai.

„Kaip ten bebūtų, dabar dėmesys pakryps nuo J. Bideno senyvo amžiaus link fundamentalių problemų, įskaitant ir D. Trumpo sveikatą ir amžių, kuriam 78-eri, o kadencijos pabaigoje jis būtų vieneriais metais vyresnis nei J. Bidenas, kuriam dabar 81-eri“, – sakė ekspertas.

Anot jo, jaunesnis ir „dinamiškesnis“ J. Bideno paramą turintis kandidatas galėtų vystyti rinkimų programą remdamasis Demokratų administracijos pastarųjų metų pasiekimais ir pabrėžti paties D. Trumpo silpnybes, o tai pakeistų visą rinkimų kampanijos dinamiką.

„Tai drąsus prezidento J. Bideno veiksmas sukuriantis visiškai naujas rinkimų kampanijos aplinkybes“, – pridėjo ekspertas.

J. Bidenas apie pasitraukimą iš JAV prezidento rinkimų kampanijos paskelbė sekmadienį. Dėl jo galimybės siekti antrosios kadencijos susirūpinta po pasirodymo TV debatuose su Donaldu Trumpu birželio mėnesį. Jų metu jis nesugebėjo rišliai atsakyti į kai kuriuos klausimus ir nereagavo į kai kuriuos D. Trumpo melagingus teiginius.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.