Prabangiame Bankoko viešbutyje – šiurpą kelianti žmogžudystė: įsiskolinęs verslininkas cianidu nunuodijo save ir dar 5 žmones

2024 m. liepos 18 d. 16:37
Lrytas.lt
Policija, tirianti šešių žmonių Bankoko centre esančio prabangaus viešbučio kambaryje, mirtį, mano, kad vienas iš vyrų atėmė sau gyvybę, o likusius nužudė įpildamas į visų arbatos puodelius cianido.
Daugiau nuotraukų (14)
Atlikus tyrimus termosuose ir šešiuose puodeliuose aptikta mirtinos cheminės medžiagos, trukdančios organizmui naudoti deguonį, o apsinuodijimo ja požymiai paaiškėjo atlikus šešių kūnų skrodimus. Remdamasi giminaičio apklausa, policija mano, kad mirtys galėjo būti susijusios su verslo ginču.
Tailando valdžios institucijos teigė, kad mirusieji buvo vietnamiečiai, o du turėjo Amerikos pilietybę, ir kad FTB padėjo atlikti tyrimą.
Tailando policija teigė mananti, kad apsinuodijimai įvyko pirmadienio popietę, po to, kai grupė užsisakė maisto ir angliškos arbatos į savo kambarį viešbučio „Grand Hyatt Erawan“ penktame aukšte Bankoko komerciniame rajone.
Atvykę kambarių aptarnavimo darbuotojai pamatė tik vieną iš šešių asmenų – 56 metų moterį, sakė policija. Pasak Metropoliteno policijos biuro vado pavaduotojo Noppasino Poonsawato, ji gavo maistą ir gėrimus ir pasakė viešbučio darbuotojams, kad arbatos patiekti nereikia.
Netrukus po to vaizdo stebėjimo kameros parodė, kad visi šeši grupės nariai susirinko prie kambario, o paskui įėjo į vidų – tai buvo paskutinis kartas, kai jie buvo matomi gyvi.
„Viskas prasidėjo po 13.57 (pirmadienį), kai viešbučio darbuotojai į kambarį atnešė šešis arbatos puodelius, pieno puodelį ir du termosus. Ant šešių puodelių radome cianido. Remiantis vaizdo kamerų įrašais, niekas daugiau – be šešių grupės narių – į kambarį nėjo ir niekas iš jų nebuvo pastebėtas išeinantis, po 14:17 val.“, – sakė N.Poonsawatas.
Trijų moterų ir trijų vyrų grupė buvo rasta negyva kitą dieną, vėlyvą antradienio popietę. Juos aptiko kambarių aptarnavimo darbuotoja, nes kambaryje likę asmenys vėlavo išsiregistruoti iš viešbučio.
Policija teigė, kad du grupės nariai, sutuoktinių pora, paskolino 10 mln. Tailando batų (278 tūkst. JAV dolerių) kitam grupės nariui, kad šis investuotų į verslo projektą – ligoninės statybą Japonijoje, ir paaiškėjo, kad kilo ginčas dėl pinigų. Pora vadovavo statybų bendrovei Vietname.
Atrodo, kad jų užsakytos maisto lėkštės liko nepaliestos ir vis dar buvo užklijuotos maistine plėvele. Jų bagažas buvo supakuotas. Policija teigė, kad jų bagaže, kuris buvo apieškotas per naktį, jokių neteisėtų medžiagų nerasta.
Žiniasklaida įvardijo, kad grupė buvo Vietnamo piliečiai: 46 m. Thi Nguyen Phuong, jos vyras 49 m. Hong Pham Thanhas, 47 m. Thi Nguyen Phuong Lan, 37 m. Dinh Tran Phu ir JAV piliečiai 56 m. Sherine Chong ir Dang Hung Vanas.
Policija tiria platesnę vaizdo kamerų medžiagą, kad nustatytų jų buvimo Bankoke laiką. FTB padėjo tyrimui, nes du iš šių asmenų turėjo JAV pilietybę, atskleidė Tailando ministras pirmininkas Srettha Thavisinas.
S.Thavisinas tuomet teigė, kad šis atvejis nėra susijęs su terorizmu ir kad trečiadienį tame pačiame viešbutyje vykęs susitikimas su Rusijos energetikos ministru „greičiausiai nebus paveiktas“.
„Incidentas nesusijęs su terorizmu ar saugumo matavimų trūkumu, todėl manau, kad viskas vyks pagal planą“, – sakė jis.
Policija ieškojo septintojo asmens, kuris buvo įtrauktas į grupės užsakymą, bet neužsiregistravo; tačiau trečiadienį ji teigė, kad septintasis asmuo buvo vienos iš moterų jaunesnioji sesuo ir kad ji prieš incidentą grįžo namo į Vietnamą.
Tai ne pirmas garsus nužudymas, susijęs su cianidu Tailande. Praėjusiais metais tailandietė, kaltinama žmonių nuodijimu cianidu, buvo apkaltinta 14 žmogžudysčių, o tai buvo viena iš didžiausių įtariamų serijinių žmogžudysčių šalyje.
Parengta pagal „The Guardian“ inf.
Tailandascianidasnunuodijimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.