Žiniasklaida: įtakingas JAV senatorius pripažintas kaltu dėl korupcijos

Antradienį prisiekusieji įtakingą JAV senatorių pripažino kaltu dėl korupcijos, kai jo namuose buvo rasta aukso luitų ir šimtai tūkstančių dolerių grynaisiais, pranešė vietos žiniasklaida.

Robert Menendez. <br>RC/Scanpix nuotr. 
Robert Menendez. <br>RC/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 9:25 PM, atnaujinta Jul 16, 2024, 9:26 PM

70 metų Naujojo Džersio demokratas Robertas Menendezas buvo kaltinamas turto prievartavimu, trukdymu vykdyti teisingumą ir kyšių ėmimu už paslaugas verslininkams, turintiems ryšių su Egiptu ir Kataru, o nuosprendis jam bus paskelbtas vėliau.

R. Menendezas, kuris birželio mėnesį sakė, kad lapkritį vyksiančiuose rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas, yra karjeros politikas ir iki kaltinimų pareiškimo vadovavo įtakingam Senato Užsienio ryšių komitetui.

Per kratą jo namuose Naujajame Džersyje Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai, kaip pranešama, rado beveik 500 000 JAV dolerių grynaisiais, kurie buvo išslapstyti įvairiose vietose, taip pat aukso luitų, kurių vertė – apie 150 000 JAV dolerių, ir prabangų „Mercedes-Benz“ kabrioletą.

Jo žmonai Nadine Menendez, kuriai gynybos advokatai siekia suversti kaltę, taip pat buvo pateikti kaltinimai, tačiau ji bus teisiama atskirai, nes gydosi nuo krūties vėžio.

Prokurorų teigimu, R. Menendezas savo, kaip aukščiausio rango JAV senatoriaus, įgaliojimus „išstatė pardavimui“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.