Kosovo karo nusikaltimų tribunolas skyrė buvusiam KLA nariui 18 metų kalėjimo bausmę

Specialusis Kosovo karo nusikaltimų tribunolas Hagoje už įvairius nusikaltimus, tarp kurių – žmogžudystė ir kankinimai buvusiam Kosovo išlaisvinimo armijos (KLA) nariui skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę.

​Specialusis Kosovo karo nusikaltimų tribunolas Hagoje už įvairius nusikaltimus, tarp kurių – žmogžudystė ir kankinimai buvusiam Kosovo išlaisvinimo armijos (KLA) nariui skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>EPA-ELTA nuotr.
​Specialusis Kosovo karo nusikaltimų tribunolas Hagoje už įvairius nusikaltimus, tarp kurių – žmogžudystė ir kankinimai buvusiam Kosovo išlaisvinimo armijos (KLA) nariui skyrė 18 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 9:30 PM

Teismas antradienį priėmė sprendimą, kad Pjetërio Shalos kaltė buvo neginčijamai įrodyta. Nuosprendis buvo priimtas po karo Kosove pabaigos praėjus bemaž 25 metams.

60-erių metų kaltinamasis ir kiti asmenys 1999 m. pavasarį neteisėtai sulaikė mažiausiai 18 asmenų, iš jų tyčiojosi ir dalyvavo nužudant vieną asmenį.

Dauguma aukų buvo Kosovo albanai, kurie buvo kaltinami bendradarbiavimu su serbais ir šnipinėjimu.

KLA 1998–1999 m. kovėsi su Serbijos kariuomene, siekdama iškovoti pagrinde albanų apgyvendinto Kosovo nepriklausomybę. Tai galiausiai buvo pasiekta po ginkluotos NATO intervencijos.

Tarptautinei bendruomenei reikalaujant, 2015 m. Hagoje buvo įsteigtas specialusis teismas. Jis yra Kosovo teismų sistemos dalis, tačiau jame dirba teisėjai ir prokurorai iš kitų šalių.

Tai jau antras šio teismo priimtas nuosprendis. Pirmiau už kankinimus ir žmogžudystes 26 metus kalėti nuteistas vienas buvęs KLA vadas. Šiuo metu vyksta buvusio prezidento Hashimo Thaçi teismo procesas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.