Gazos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per smūgį pabėgėlių stovyklai žuvo mažiausiai 71 žmogus

2024 m. liepos 13 d. 14:17
Atnaujinta
„Hamas“ valdomos Gazos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šeštadienį per Izraelio smūgį vidinių karo pabėgėlių stovyklai pietinėje Gazos dalyje žuvo mažiausiai 71 žmogus, dar 289 asmenys buvo sužeisti.
Daugiau nuotraukų (11)
Ministerijos pranešime nurodomas atnaujintas „siaubingų okupantų (Izraelio) skerdynių aukų skaičius“ – pirmiau buvo pranešta, kad el Mawasio stovykloje žuvo 20 žmonių. Izraelis savo ruožtu pranešė šį įvykį tiriantis.
Ministerijos teigimu, per smūgį el Mavasio stovyklai, kurį Izraelio pajėgos jau keletą savaičių laiko apsiaustyje, taip pat buvo sužeista daugiau nei 90 žmonių.
Pranešime apie žuvusiuosius ji pasmerkė, jos žodžiais tariant, „brutalias skerdynes“ ir nurodė, kad aukos buvo nugabentos į netoliese esančią Chan Junio miesto Nasero ligoninę.
Civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas paaiškino, kad dėl Izraelio pajėgų artilerijos apšaudymo daugelio aukų negalima buvo pasiekti.
„Gatvėse, po griuvėsiais ir aplink vidinių pabėgėlių palapines vis dar yra daugybė žuvusiųjų kūnų, kurių negalima pasiekti dėl intensyvios okupantų (Izraelio kariuomenės) artilerijos ugnies, kurios taikiniu buvo Chan Junio el Mavasio rajono zonos ir palapinės“, – pasakė jis.
Smūgis buvo suduotas 281 karo, prasidėjusio po spalio 7 d. „Hamas“ Izraelyje įvykdytų išpuolių, dieną.
„Hamas“IzraelisPalestina
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.