Prancūzijoje užsidegė garsioji Ruano katedra (2)

Ketvirtadienį, vykdant renovacijos darbus, užsidegė gotikinės katedros, esančios Prancūzijos Normandijos mieste Ruane, smaigalys ir priminė prancūzams garsųjį 2019 m. Paryžiaus Dievo Motinos katedros gaisrą.

Stop kadrai, Lrytas.lt koliažas.
Stop kadrai, Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2024, 2:08 PM, atnaujinta Jul 11, 2024, 5:26 PM

Pirminiuose BFM televizijos vaizduose buvo matyti, kaip iš bokšto kyla tamsus dūmų pliūpsnis, o apačioje esančiose gatvėse žmonės su siaubu žvelgia į viršų. Vėlesniuose vaizduose pro baltos dangos, gaubiančios pastolius aplink bokštą, plyšį vis dar buvo matyti dūmai, tačiau jie nebekilo tamsiu stulpu.

Katedra – Prancūzijos viduramžių gotikinės architektūros perlas – pastatyta XII a. XIX a. ją ne kartą tapė dailininkas impresionistas Claude'as Monet, taip išgarsinęs ją visame pasaulyje.

Primename, kad gaisras mediniame stogo karkase 2019 m. padarė didžiulę žalą visame pasaulyje garsiai Paryžiaus Dievo Motinos katedrai, o remonto darbai tik dabar artėja prie pabaigos.

Balandį ugnis taip pat apėmė Kopenhagos senąją vertybinių popierių biržą, vieną istoriškiausių Danijos sostinės paminklų, ir nuvertė jos bokštą. Vėliau sugriuvo ir didelė dalis išorinių sienų.

Ruano katedros bokštą kelias savaites supo pastoliai ir balta danga.

Vietos prefektūra, kuri regiono vykdomosios valdžios organas, pranešė, kad katedra buvo evakuota, o į įvykio vietą atvyko avarinės tarnybos. Aplink pastatą buvo įrengtas saugumo kordonas. Prefektūra teigė, kad pranešimų apie nukentėjusiuosius negauta, o žalos mastas neaiškus.

Ruano meras Nicolasas Mayer-Rossignolis socialiniame tinkle „X „tinkle paskelbė: „Ruano katedros bokšte prasidėjo gaisras. Kilmė kol kas nežinoma. Mobilizuojami visi viešieji ištekliai.“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.