Svarbaus susitikimo metu – dar vienas ženklas dėl šlubuojančios A. Lukašenkos sveikatos: negalavimai pastebimi plika akimi (5)

2024 m. liepos 6 d. 13:19
Lrytas.lt
Trečiadienį Kazachstane vykusiame susitikime Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka pasijuto prastai, praneša Rusijos portalas  „The Moscow Times“.
Daugiau nuotraukų (1)
Anot rusų žiniasklaidos, Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikime dalyvavęs A. Lukašenka pasijautė blogai po to, kai atvyko į šalies sostinę Astaną. Kitą dieną susitikimo metu Baltarusijos diktatorius kalbėjo neužtikrintai ir atrodė išblyškęs.
Viršūnių susitikime Baltarusija tapo Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos nare.
„Tik mūsų organizacijoje yra du galingiausi lyderiai – Kinija ir Rusijos Federacija. O mes ir toliau drebame prieš tą dolerį“, – kalbėjo A. Lukašenka ir paragino „žengti konkrečius žingsnius“, kaip mažinti priklausomybę nuo Amerikos valiutos. A.Lukašenka prastai pasijunta jau ne pirmą kartą.
Baltarusijos prezidentas sunkiai serga, tačiau nežinia, kuo, nes tokia informacija laikoma paslaptyje, teigia Rusijos naujienų portalas „Dozhd“. Faktą, kad Baltarusijos prezidento sveikata – valstybinė paslaptis, patvirtina ir Baltarusijos politologas Valerijus Karabalevičius.
„Akivaizdu, kad jo sveikata nekokia. Lukašenkos sveikata yra valstybinė paslaptis. Žinoma, matosi, kad jam kažkas negerai. Atrodo prasčiau nei seniau. Akivaizdu. Priaugo svorio. Akivaizdu, kad turi bėdų dėl kojų. Sunkiai vaikšto. Viešumoje gana dažnai galima pastebėti, kad dreba veidas, galva“, – aiškino jis.
Pranešama, kad Baltarusijos diktatorius savo posto apleisti neketina ir žada dalyvauti kitais metais vykstančiuose vadinamuosiuose rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.