Rusas prisipažino Kaliningrade padegęs Rusijos karo laivą „Serpuchov“: atskleidė operacijos detales (1)

Trečiadienį paaiškėjo 2024 m. balandžio mėn. įvykdyto Rusijos raketinio laivo „Serpuchov“ Baltijsko mieste, Kaliningrado srityje padegimo detalės. Apie tai prabilo pats padegimą surengęs rusas.

Rusijos raketinis laivas „Serpuchov“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos raketinis laivas „Serpuchov“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2024, 3:56 PM, atnaujinta Jul 3, 2024, 4:06 PM

Kaip per spaudos konferenciją „Ukrinform“ pasakojo rusas šaukiniu „Goga“, 2023 m. gruodį jis susisiekė su legionu „Rusijos laisvė“, kuris Ukrainos pusėje kovoja su Vladimiro Putino režimu.

„Jie susisiekė su manimi, aptarė mano tolesnius veiksmus – ką galiu duoti „Legionui“, kuo galiu būti naudingas. Bet kuris žmogus, kuris kreipsis į „Legioną“, – jam bus darbo, nesvarbu, ką jis darys – vykdys operacijas, informacinėje srityje teiks žvalgybinę informaciją. Paaiškėjo, kad man tinka sabotažo operacija. Padegiau patalpas laive. Su savimi pasiėmiau slaptus dokumentus ir išvykau iš Rusijos Federacijos teritorijos“, – pasakojo „Goga“.

Pasak jo, „tai buvo bendra legiono „Rusijos laisvė“ ir projekto „Noriu gyventi“ operacija. „Dabar esu Ukrainoje, netrukus baigsiu mokymus, pradėsiu kovoti prieš V.Putino režimą su ginklu rankose“, – sakė jis.

„Goga“ taip pat pasidalijo, kad anksčiau buvo Baltijos laivyno kariškis ir turėjo priėjimą prie valstybės paslapčių. Prasidėjus plataus masto invazijai, vyras bandė įtikinti savo kolegas, kad Rusija klysta. Tačiau tuomet jis nesulaukė palaikymo.

Vėliau „Goga“ bandė pasitraukti iš laivyno, tačiau vadovybė jam neleido to padaryti. Jis taip pat nusprendė stoti į karą prieš V.Putino režimą, kovodamas Ukrainos pusėje.

„Ši pasipriešinimo demonstracija rodo, kad Rusijoje vis dar yra daug laisvų žmonių, pasirengusių nuversti V.Putino režimą. Kai kurie iš jų kovoja Rusijos savanorių daliniuose, o kai kurie priešinasi ir silpnina mūsų bendrą priešą Rusijos Federacijos viduje“, – pridūrė legionas „Rusijos laisvė“.

Parengta pagal UNIAN inf.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.