PAR prezidentas pristatė naują Ministrų kabinetą

2024 m. liepos 1 d. 13:11
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Cyrilas Ramaphosa pirmadienį pristatė savo naują Ministrų kabinetą ir per televiziją transliuotoje kalboje patvirtino, kad dvylika ministrų postų perduodami opozicijos partijoms.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasak jo, didžiausia opozicijos partija ekonomiškai liberalus Demokratinis aljansas (DA) užims šešis postus, o DA lyderis Johnas Steenhuisenas buvo paskirtas vadovauti Žemės ūkio ministerijai.
Didžioji dalis Ministrų kabineto postų – 20 ministerijų, įskaitant svarbias Užsienio reikalų, Gynybos, Energetikos ir Finansų ministerijas – lieka „Afrikos nacionaliniam kongresui“ (ANC).
Šis Ministrų kabinetas, kurį iš viso sudaro 32 ministrų postai, yra dviem vietomis didesnis, nei ankstesniais metais.
Naujosios vyriausybės sudėtyje yra vienuolika partijų. Gegužės 29 d. vykusiuose parlamento rinkimuose C. Ramaphosos ANC pirmą kartą per 30 metų prarado absoliučią daugumą ir nebegali valdyti vienas.
Naujoji vyriausybė planuoja teikti pirmenybę ekonomikos augimui, socialiniam teisingumui ir demokratiniam šalies atsinaujinimui. Tarp prioritetų taip pat yra kova su skurdu, nedarbu ir nusikalstamumu.
Valdantysis aljansas buvo suformuotas be tvirtų koalicinių susitarimų. Politikos analitikai kvestionuoja tokios formos vyriausybės stabilumą ir efektyvumą.
PAR tarptautiniu mastu tampa vis svarbesnė dėl savo pozicijos žemyne, kuriame gausu žaliavų, reikalingų vykdant perėjimą prie žaliosios energijos. PAR taip pat yra vienintelė Afrikos šalis, priklausanti Didžiajam dvidešimtukui (G20).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.