Lenkijoje – stiprus sprogimas: įvykio vietoje prireikė 19 ugniagesių ekipažų Pranešama apie sužeistuosius

2024 m. liepos 1 d. 17:01
Lrytas.lt
Netoli Lodzės esančioje Wola Łaska atliekų apdorojimo įmonėje įvyko sprogimas, pranešė ugniagesiai. Pranešama apie sužeistuosius. Apie tai rašo portalas tvn24.pl.
Daugiau nuotraukų (1)
KPP atstovas spaudai Łaskoje štabo seržantas Bartłomiej Kozłowski pranešė, kad incidentas įvyko bendrovės TWK-ZAG Sp. z o.o. patalpose Wola Łaska vietovėje. Tai yra atliekų šalinimo įmonė.
Tačiau Lodzės priešgaisrinės tarnybos atstovas spaudai Łukaszas Górczyńskis per TVN42 patikslino, kad pagalbos tarnybos gavo „pranešimą apie sprogimą“ apie 14.25 val. Pasak jo, greičiausiai sprogo perdirbimui ruošiami aerozolio balionai. Dėl šio sprogimo kilo gaisras, kuris apėmė apie 500 kvadratinių metrų šio sąvartyno ploto, sakė jis.
Atstovas taip pat pranešė, kad įvykio vietoje dirbo 19 ugniagesių ekipažų. Į pagalbą gelbėtojams išvyko specializuota cheminių medžiagų surinkimo grupė iš Lodzės.
Jis pripažino, kad „šį gaisrą sunku suvaldyti, nes neturime išsamių žinių apie sudegusias medžiagas“. Be to, susiduriame su labai aukšta temperatūra, o tai trukdo operacijoms, pridūrė jis.
Atstovas sakė, kad tarnybos žino apie penkis nukentėjusiuosius. Įvykio vietoje yra greitosios pagalbos automobilis, oro pagalbos sraigtasparnis ir 25 valstybinės priešgaisrinės tarnybos bei savanorių ugniagesių komandos, – tęsė jis.
Parengta pagal tvn24.pl inf.
LenkijaLodzėsprogimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.