Ispanijos teisėsauga nesutinka suteikti amnestijos C. Puigdemont‘ui

2024 m. liepos 1 d. 16:32
Ispanijos Aukščiausiasis teismas, nepaisant naujo įstatymo, nesuteikė amnestijos buvusiam Katalonijos regiono vadovui ir nepriklausomybės šalininkui Carlesui Puigdemont‘ui. Teisėjas pirmadienį priėmė nutartį, kurioje nurodoma, kad amnestija negali būti taikoma už lėšų pasisavinimą C. Puigdemont‘o byloje, pranešė teismas. Todėl arešto orderis katalonui lieka galioti.
Daugiau nuotraukų (1)
Įstatymas dėl amnestijos buvo socialistų premjero Pedro Sanchezo nuolaida nepriklausomybės šalininkams, kuriems parlamente Madride atstovauja dvi partijos. P. Sanchezas po rinkimų praėjusiais metais buvo priklausomas nuo jų paramos, kad vėl galėtų suformuoti valdančiąją daugumą. Amnestijos planai sukėlė mėnesius trukusius konservatyvios opozicijos protestus.
Remiantis įstatymu, amnestija turėjo būti pritaikyta katalonų aktyvistams, kurie po žlugusio Katalonijos mėginimo atsiskirti nuo Ispanijos 2017 m. buvo persekiojami ispanų teisėsaugos. Tarp jų yra ir pats V. Puigdemont‘as, kuris po kelerių tremties metų Belgijoje nori grįžti į Ispaniją.
Tačiau dėl amnestijos taikymo kiekvienu atveju sprendžiama atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.