Izraelio kariuomenė patvirtino operaciją Gazos mieste

Izraelio kariuomenė patvirtino palestiniečių pranešimus apie operaciją Šedžajos kvartale Gazos mieste. Yra duomenų apie teroristų aktyvumą šioje teritorijoje, penktadienį pranešė kariuomenė.

Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2024, 2:05 PM

Į kvartalą įžengė Izraelio dalinai. Taip pat surengtos atakos prieš „Hamas“ pozicijas miesto rytuose. Operacija esą prasidėjo ketvirtadienį.

Gazos miestas yra palestiniečių teritorijos šiaurėje. Per atakas, islamistinio „Hamas“ judėjimo kontroliuojamų tarnybų duomenimis, ketvirtadienį žuvo septyni žmonės ir dešimtys buvo sužeisti.

Medicinos šaltinių Gazos Ruože duomenimis, per atakas prieš kelis kvartalus Gazos miesto rytuose žuvo dešimtys žmonių, įskaitant moteris ir vaikus. Abiejų pusių duomenų nepriklausomai patikrinti kol kas nėra galimybės.

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį kelių rytinių Gazos miesto vietų gyventojus paragino pasitraukti. Liudininkų teigimu, tūkstančiai paliko teritoriją.

Izraelio pajėgos čia praėjusiais mėnesiais jau ne kartą vykdė operacijas. Pasak Izraelio žiniasklaidos, „Hamas“ pradėjo šioje teritorijoje atkurti savo infrastruktūrą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.