Šiaurės Korėja paskelbė sėkmingai įvykdžiusi raketos su keliomis kovinėmis galvutėmis bandymą

Šiaurės Korėja pareiškė sėkmingai įvykdžiusi keliomis kovinėmis galvutėmis ginkluotos raketos bandymą, ketvirtadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Raketos bandymas Šiaurės Korėjoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Raketos bandymas Šiaurės Korėjoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Raketos bandymas Šiaurės Korėjoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Raketos bandymas Šiaurės Korėjoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-06-27 08:15

Pchenjanas „birželio 26 d. sėkmingai įvykdė individualių mobiliųjų kovinių galvučių atskyrimo ir valdymo kontrolės bandymą“, – nurodė KCNA, pridurdama, kad „po atskyrimo mobiliosios kovinės galvutės buvo nukreiptos tiesiai į tris atitinkamus taikinius“.

„Bandymo metu buvo siekiama užtikrinti MIRV (Multiple Independently Targetable Re-entry Vehicle – atsiskiriančios galvutės su individualiai nutaikomais blokais) pajėgumus“, – kitaip tariant, galimybę viena balistine raketa paleisti kelias kovines galvutes, teigiama naujienų agentūros pranešime.

Šis pranešimas pasirodė dieną po to, kai Pietų Korėjos kariuomenė pranešė, jog panašu, kad Šiaurės Korėja trečiadienį atliko ultragarsinės raketos bandymą, tačiau jo metu raketa sprogo ore.

Raketa pakilo iš paleidimo aikštelės netoli Pchenjano 5.30 val. vietos laiku (20.30 val. Grinvičo laiku), o Pietų Korėjos ir JAV žvalgybos agentūros atlieka išsamią šio įvykio analizę, teigiama Seulo generalinio štabo pranešime.

Vienas generalinio štabo pareigūnas paaiškino, kad, kaip manoma, ultragarsinės raketos bandymas po maždaug 250 kilometrų skrydžio baigėsi nesėkme.

Pareigūno teigimu, iš raketos sklido daugiau dūmų nei turėtų, o tai leidžia įtarti degimo problemą, be to, jis pridūrė, kad raketa galėjo būti varoma kietuoju kuru.

Raketos paleidimą patvirtino ir Japonija, kurios pakrantės apsaugos tarnyba pranešė, jog raketa nukrito į Japonijos jūrą.

KCNA teigimu, bandymas „buvo atliktas naudojant vidutinio 170–200 km nuotolio kietuoju kuri varomos balistinės raketos pirmosios pakopos variklį“.

„Priešlėktuvinis radaras patvirtino, kad nuo raketos atsiskyręs suveikė tinkamai“, – nurodoma agentūros pranešime.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.