Šiaurės Korėja išbandė raketą

Šiaurės Korėja, Pietų Korėjos ir Japonijos duomenimis, vėl paleido raketą atviros jūros kryptimi. Pasak Japonijos pakrančių apsaugos ir Pietų Korėjos kariuomenės, tai veikiausiai balistinė raketa.

Šiaurės Korėja išbandė raketą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Šiaurės Korėja išbandė raketą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2024, 8:29 AM

Balistinės raketos, priklausomai nuo konstrukcijos, gali būti ginkluojamos branduoliniu užtaisu. Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklo ir raketų programos taikomos tarptautinės sankcijos. JT rezoliucijos draudžia izoliuotai šaliai leisti ir net bandyti bet kokio nuotolio balistines raketas. Tačiau vadovybė Pchenjane šio draudimo nepaiso.

Šiaurės Korėja, Seulo duomenimis, jau prieš kelias dienas atviros jūros kryptimi paleido dešimt raketų. Tai, manoma, buvo trumpojo nuotolio balistinės raketos. Jos nukrito jūroje tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos. Ir trečiadienį paleista raketa, anot Japonijos vyriausybės, nukrito jūroje už Japonijos išskirtinės ekonominės zonos ribų. Kitos detalės kol kas nežinomos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.