Keturi vyrai įsilaužė į Jungtinės Karalystės premjero R. Sunako namų teritoriją

Jungtinės Karalystės policija patvirtino, kad keturi vyrai buvo sulaikyti įtariami sunkinančiomis aplinkybėmis įsibrovę į Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Rishi Sunako namų teritoriją.

Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2024, 8:05 PM

Policija pranešė, kad vyrus, kurie, kaip manoma, yra susiję su protesto grupe „Youth Demand“, sulaikė per vieną minutę nuo jų įžengimo į teritoriją ir jie tebėra sulaikyti, praneša „Sky News“.

Incidentas įvyko R.Sunako rinkimų apygardos adresu Kirby Sigstone, Šiaurės Jorkšyre, jam dalyvaujant renginiuose Londone, skirtuose Japonijos valstybiniam vizitui paminėti.

Policijos pareiškime sakoma, kad pareigūnai „buvo prie keturių vyrų per vieną minutę nuo jų įžengimo į teritoriją“.

Areštai susiję su kampanijos „Youth Demand“ dalyvių protestu. Ji save apibūdina kaip jaunimo grupę, kuri nori, kad „toriai ir Leiboristų partija įsipareigotų Izraeliui taikyti abipusį ginklų embargą ir sustabdyti visas naujas naftos ir dujų licencijas“.

Grupės atstovas spaudai sakė, kad trys iš suimtųjų dalyvavo demonstracijoje, o ketvirtas asmuo buvo nepriklausomas fotografas.

Šiaurės Jorkšyro policijos atstovas spaudai sakė: „Jie buvo sulaikyti apie 12.40 val., o po to išvesti iš teritorijos ir suimti įtariant įsibrovimu sunkinančiomis aplinkybėmis. Vyrai, 52 metų iš Londono, 43 metų iš Boltono, 21 metų iš Mančesterio ir 20 metų iš Čičesterio, lieka policijos areštinėje apklausai, o tyrimas tęsiamas.“

Panašus incidentas įvyko praėjusią vasarą, kai protestuotojai užlipo ant R.Sunako namo stogo.

Jie laikė plakatus su užrašu „NO NEW OIL“ ir uždengė pastatą audiniu. Tai įvyko tuo metu, kai ministras pirmininkas su šeima buvo išvykęs atostogauti į Kaliforniją.

33 metų Amy Rugg-Easey, 32 metų Alexandra Wilson, 64 metų Michaelas Grantas ir 38 metų Mathieu Soete pripažino savo kaltę dėl nusikalstamos žalos padarymo, o dviejų dienų teismo procesas vyks liepos mėnesį.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.