Pasikėsinimo į žurnalistą Kijeve istorijoje – naujos detalės: paskelbė įtariamųjų nuotraukas

2024 m. birželio 21 d. 12:47
Lrytas.lt
Ukrainos policija nustatė Kazachstano žurnalisto Aidoso Sadykovo užpuolimo, įvykdyto praėjusią dieną, kaltininkus, pranešė jo žmona Natalija Sadykova.
Daugiau nuotraukų (1)
„Ukrainos policija surado pasikėsinimo nužudyti Aidoso Sadykovą kaltininkus. Paaiškėjo, kad tai du Kazachstano piliečiai: Meiramas Karatajevas 1991 05 09 ir Altajus Žakanbajevas 1988 02 08. Jie gavo užsakymą, birželio 2 d. atvyko į Kijevą, gyveno nuomojamuose butuose, sekė Aidosą ir planavo nusikaltimą“, – socialiniame tinkle rašė N. Sadykova.
Ji taip pat pridūrė, kad vienas iš nusikaltėlių – Meiramas Karatajevas yra Kostanajaus srities Vidaus reikalų departamento (policijos) darbuotojas. Būtent jis šaudymo varžybose tarp darbuotojų gaudavo pirmąsias vietas.
„Neklydau nei kaltindama Tokajevą pasikėsinimu nužudyti, nei sakydamas, kad šaulys buvo profesionalas. Mano susižavėjimas ukrainiečiais. Aidoso būklė išlieka nepakitusi. Dėkoju visiems už palaikymą“, – pridūrė N. Sadykova.
Be to, Ukrainos nacionalinė policija pranešė, kad pasikėsinimo nužudyti kazachų žurnalistą vykdytojams paskelbti įtarimai, veikėjai įtraukti į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.
Tyrėjai paskelbė įtarimus už akių kaltinamiesiems pagal 15 straipsnio 2 dalies 2 punktą. Įtariamieji yra įtraukti į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą, imamasi priemonių jiems sulaikyti.
Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.