Pakistane minia nužudė vyrą, apkaltintą korano deginimu

Ketvirtadienį Pakistane minia išvilko iš policijos nuovados žmogų, kaltinamą korano išniekinimu, ir jį nužudė. Policija jį buvo sulaikiusi, kad apsaugotų, pranešė pareigūnai.

Pakistanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pakistanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 9:57 AM, atnaujinta Jun 21, 2024, 10:00 AM

Madiano rajono gyventojai sučiupo vyrą, įtarę, kad jis sudegino koraną. Įsikišo policija, jį išgelbėjo ir nuvežė į vietos policijos nuovadą, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Svato policijoje. Tačiau minia, kurstoma vietos mečečių, užpuolė policijos nuovadą ir apmėtė ją akmenimis. Kad išvaikytų įniršusią minią, policija paleido į orą įspėjamuosius šūvius, bet tai tik dar labiau supykdė minią. Ji įsiveržė į nuovadą, ištempė vyrą ir mirtinai uždaužė lazdomis, pasakojo šaltinis. Vėliau kai kurie žmonės apipylė jo kūną alyva ir padegė, pridūrė šaltinis.

Vietos pareigūnas patvirtino įvykį. Jis sakė, kad nužudę vyrą, įniršę protestuotojai pradėjo svaidyti akmenis į policininkus ir šie buvo priversti palikti nuovadą. Pasak pareigūno, padėtis rajone ir toliau įtempta, protestuotojai blokuoja pagrindinį kelią.

Į šventvagystes Pakistane, kurio dauguma gyventojų yra musulmonai, reaguojama itin jautriai, net jokiais įrodymais nepagrįsti kaltinimai gali sukelti minios pyktį ir smurto protrūkius.

Pasak policijos, gegužės pabaigoje Pakistano rytiniame Pendžabo regione minia nulinčiavo krikščionį, apkaltintą sudeginusį kelis korano puslapius, birželio pradžioje jis nuo sužeidimų mirė. 2023 m. vasarį irgi Pendžabe minia mirtinai uždaužė šventosios knygos išniekinimu apkaltintą musulmoną.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.