Žiniasklaida: išlaisvinti Rusijos kalėjime „Islamo valstybės“ narių paimti įkaitai

Du įkaitais paimti kalėjimo pietų Rusijoje prižiūrėtojai buvo išlaisvinti, o juos užpuolę „Islamo valstybei“ priklausantys kaliniai buvo „likviduoti“, sekmadienį pranešė šalies kalėjimų tarnyba.

Rusijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2024, 10:44 AM, atnaujinta Jun 16, 2024, 12:41 PM

„Per specialią operaciją... nusikaltėliai buvo likviduoti, o įkaitais paimti darbuotojai išlaisvinti. Jie nenukentėjo“, – sakoma tarnybos pranešime.

„Telegram“ kanalas „Baza“, turintis ryšių su Rusijos teisėsaugos institucijomis, pranešė, kad dalis pagrobėjų buvo nuteisti už teroristinius nusikaltimus ir buvo susiję su „Islamo valstybės“ grupuote, kuri prisiėmė atsakomybę už kovo mėnesį netoli Maskvos įvykdytą kruviną išpuolį.

Kaliniai išdaužė kameros langų grotas ir įsiveržė į prižiūrėtojų kambarį. Jie pareikalavo automobilio ir leisti jiems laisvai išeiti iš kalėjimo.

Pasak „Reuters“, neaišku, ar visi šeši pagrobėjai buvo nukauti.

Ankščiau sekmadienį Pietų Rusijoje esančiame kalėjime kalintys „Islamo valstybės“ grupuotės nariai įkaitais paėmė du prižiūrėtojus, sekmadienį pranešė kalėjimų tarnybos.

Išplatintame pranešime teigiama, kad „kaliniai paėmė įkaitais du kalėjimo pareigūnus“ Rostovo srities tardymo izoliatoriuje Nr. 1.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.