Vengrijai – griežta ES teismo bauda: kol nepradės laikytis migracijos taisyklių, kasdien turės mokėti po milijoną eurų

Europos Teisingumo Teismas nurodė Vengrijai sumokėti 200 mln. eurų baudą ir dar po 1 mln. eurų per dieną už tai, kad ji nevykdo ankstesnių sprendimų pakeisti savo prieglobsčio politiką.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2024, 11:25 AM, atnaujinta Jun 13, 2024, 1:47 PM

Nurodymas priimtas po ankstesnio 2020 metų gruodžio mėnesio teismo sprendimo dėl tarptautinės apsaugos suteikimo ir trečiųjų šalių piliečių grąžinimo procedūrų.

Ketvirtadienį paskelbtame teismo pranešime spaudai teigiama, kad to sprendimo neįgyvendinimas „yra beprecedentis ir itin rimtas ES teisės pažeidimas“.

Teisėjai konstatavo, kad „Vengrija nesiėmė priemonių, būtinų 2020 metų sprendimui įvykdyti, kiek tai susiję su galimybe pasinaudoti tarptautinės apsaugos procedūra, tarptautinės apsaugos prašytojų teise likti Vengrijoje iki kol bus priimtas galutinis sprendimas dėl jų apeliacijos dėl prašymo atmetimo ir neteisėtai esančių trečiųjų šalių piliečių išsiuntimu“.

V. Orbano reackija

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ketvirtadienį pavadino „pasipiktinimą keliančia“ daugiamilijoninę baudą, kurią Europos Teisingumo Teismas skyrė Vengrijai už tai, kad ši nesilaikė bloko prieglobsčio įstatymų.

„ETT sprendimas skirti Vengrijai 200 mln. eurų baudą ir po 1 mln. eurų kasdien (!!!) už tai, kad ji gina Europos Sąjungos sienas, kelia pasipiktinimą ir yra nepriimtinas“, – rašė nacionalistas premjeras socialiniame tinkle „X“, pridurdamas, kad „nelegalūs migrantai Briuselio biurokratams yra svarbesni už jų pačių Europos piliečius“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.